Misjonærer kastet ut fra transittmottak
En kristen gruppe som kaller seg Tverrkirkelig nettverk (T-net) har fått besøksforbud etter å ha misjonert for å verve enslige asylsøkerbarn ved Hvalstad transittmottak i Asker.
Kjenner du til at menigheter foretar lignende besøk på asylmottak der du bor? Ta kontakt med redaksjonen i Dagen!
Misjonærene har flere ganger besøkt beboerne på mottaket for å få med seg ungdommer på fest. Festene har vist seg å være kirkedisko med religiøs undervisning og bønn, skriver Aftenposten.
T-net skriver på sitt nettsted at gruppens hovedformål er å spre budskapet i Det nye testamentet, samt å skaffe disipler for Jesus Kristus.
Skriftlig besøksforbud
Avisen viser til en episode i oktober i fjor da en jente på mottaket skal ha blitt kontaktet av T-nets misjonærer på et tog. T-nets representant skal ha sagt at hun måtte konvertere til kristendommen slik at hun kunne få positivt svar på sin søknad hos Utlendingsdirektoratet (UDI).
Etter å ha fortsatt misjonærvirksomheten gjentatte ganger, til tross for å ha blitt avvist, har ledelsen på mottaket nå i samråd med politiet gitt T-net skriftlig forbud mot å besøke mottaket eller oppsøke beboerne.
UDI kjenner ikke til avtale
T-net opplyser til avisen at de samarbeider med flere mottak og at de har skriftlig godkjenning fra UDI. Men UDI opplyser at man ikke er kjent med at noen slik avtale eksisterer. UDIs avdelingsdirektør Christine Wilberg sier videre at UDI ikke tillater at trossamfunn driver misjonsvirksomhet ved mottakene.
T-net beklager at asylsøkerbarn har blitt kontaktet uten å ha avklart møtene med ledelsen på mottaket. Alt rekrutteringsarbeid ved Hvalstad er nå avsluttet, opplyser organisasjonens leder Arne Dag Johansen.
Helbredelse og omvendelse
Han hevder mange muslimer er blitt kristne takket være nettverkets møter.
- Vår evangelist har en gave. Han kan få klare budskap fra Gud om personer i salen som er syke. Så kommer de frem og vi ber for dem. Helbredelse inntreffer som regel. Det er et veldig sterkt vitnesbyrd for muslimene. Det gjør at de åpner seg opp, sier Johansen til Aftenposten.
(©NTB)