Vurdering: - Vi i KABB vil oppfordre politikerne til å se gjennom regelverket på nytt, sier generalsekretær Ingvar Nevland.

KABB blir fratatt støtte

Barne- og Likestillingsdepartementet fjerner nå offentlige støtte som Kristent Arbeid Blant Blinde og Svaksynte (KABB) har fått til sitt barne- og ungdomsarbeid.

Pengene som KABB gjennom en årekke er blitt tildelt fra Fordelingsutvalget som ligger under departementet, går til organisasjoner som driver arbeid for medlemmer under 26 år. For KABB sin del ville dette utgjort 100.000 kroner i 2008.

Organisasjonen har ikke så mange medlemmer under 26 år, men har likevel mottatt støtte etter en skjønnsmessig vurdering. Pengene har vært viktig for å opprettholde arrangementet for barn og unge, skriver KABB på sin hjemmeside.

Generalsekretær Ingvar Nevland i KABB mener at det bør være enkelt å ta inn over seg at synshemmede trenger mer tilrettelegging enn seende, og at dette er med på å fordyre aktiviteter og produkter.

– Et offentlig regelverk må alltid utarbeides slik at det setter grenser for hvem som er berettiget støtte. Likevel hadde vi håpet på en skjønnsmessig vurdring som tar hensyn til at rekrutteringsgrunnlaget  er svært begrenset, og at det er forbundet med høyere kostnader å drive et arbeid som er rettet mot synshemmet ungdom. Vi i KABB vil oppfordre politikerne til å se gjennom regelverket på nytt. Det er vel ikke meningen at arbeid rettet mot synshemmede barn og unge skal falle ut av en offentlig ordning, der hensikten er å gi et bredt og variert tilbud for flest mulig? spør Nevland.


DM