Nordli overtar som UiO-leder

Fra nyttår 2009 overtar Andreas Nordli (33) stafettpinnen etter Alv Magnus (63). Et sentralt mål er å styrke satsingen på ytremisjon.

Alt for tre og et halvt år siden fikk Nordli en uformell henvendelse fra Alv Magnus med tanke på å bli hans etterfølger. På den tiden var Nordli menighetspastor, men hadde før det vært misjonær i Romania. Siden januar 2007 har Nordli vært senterleder på Grimerud, dermed har de to fått god anledning til å forberede overgangen.

33 år gamle Nordli, som i flere år har vært spaltist i Dagen og senere Dagen Magazinet, omtaler Magnus' innsats med å bygge opp Ungdom i Oppdrag som et livsverk.

- Alv har lagt sitt liv ned i å bygge en organisasjon som er i indre harmoni, og hvor det er fred og gode relasjoner mellom lederne, sier han.

Magnus på sin side understreker hvor viktig det er for ham at lederskiftet skjer på en rolig og betryggende måte der alle parter kan gi sin fulle tilslutning.

- Jeg har sett mange lederskifter som ikke var gode, og har derfor ønsket av hele mitt hjerte at UiO som en viktig del av Guds rike i Norge skulle få en veksling som gir et godt utgangspunkt for videre vekst. To av mine medledere vil fortsette i et nytt lederteam sammen med Andreas Nordli. Dette teamet vil styrkes ytterligere ved at Runar Byberg også blir med i den nye kvartetten.



Misjonserfaring

- Hva var det ved Andreas Nordli som gjorde at du ville ha ham som din etterfølger?

- Jeg var på jakt etter en ung person, en som hadde demonstrert ledergaver, en som kunne vise til frukter av sitt arbeid, en som hadde karakter, og ikke minst en som hadde fungert i misjon. Andreas har lært et fremmed språk og bodd i en fremmed kultur over tid, og det må være et klart fortrinn for en misjonsleder. Dessuten har han som pastor sittet på den andre siden av bordet - fra Ungdom i Oppdrags side jobber vi jo mye sammen med menigheter, forklarer Magnus.

Prosessen frem til godkjennelse av Nordlis kandidatur gikk via UiOs Europaleder Jeff Fountain, videre til organisasjonens norske styre, deretter til senterlederne og så til Nasjonalt Lederforum hvor alle avdelingsledere er representert. Etter at responsen i alle disse organene var positiv, kjente Nordli at han hadde den ryggdekningen han ønsket, og svarte ja på henvendelsen.



Mer ytremisjon

Nordli understreker at Ungdom i Oppdrag både har arbeid i Norge og i utlandet og forteller at han i tiden fremover vil satse enda sterkere på ytremisjon. Dette ønsket får tilslutning fra Magnus.

- Jeg tror vi står foran en ny vekstperiode i Ungdom i Oppdrag, særlig med tanke på misjon. Det at Andreas ønsker å styrke profileringen av oss som misjonsbevegelse begeistrer meg, sier han.

- Jeg tror vi skal få bety mye for disippelgjøring av norsk ungdom, vi har rammeverket på plass gjennom DTS' ene våre, legger Nordli til.



Blir på Grimerud

Magnus, som fyller 64 år i oktober, blir imidlertid ikke pensjonist med det første. Han beholder stillingen som regionleder for Ungdom i Oppdrags arbeid i Norden og Baltikum, og vil også ha tilsyn med organisasjonens norske avdeling. Magnus blir boende på Grimerud, og håper å få mer tid til både skriving og forkynnelse i tiden fremover.

Selv sammenligner han overgangen med opplevelsen han og konen Margareta hadde av å gifte bort sin 23 år gamle datter tidligere i år. Når Nordli tar over til nyttår, vil det også være nesten 23 år siden Magnus ble leder i UiO.



Generasjonene sammen

Magnus forteller at han fremover også vil engasjere seg mer i enhetsfremmende tiltak, og trekker frem Jesus-marsjene på 90-tallet, som særdeles meningsfulle eksempler på dette.

- Dessuten må vi ikke få noe apartheid-system mellom generasjonene; generasjonene må stå sammen for å optimalisere kraften i Guds rike. De unges begeistring må få samvirke med dem som er prøvet gjennom mange år slik at disse kan fungere mest mulig friksjonsfritt sammen, sier han.


DM