Mer tid til hver elev
Overgangen fra ungdomsskole til videregående er en av de virkelig store endringene i ungdomstiden. Elevene velger forskjellige retninger - og det som har vært hverdagen i tre år skal byttes ut med noe helt nytt. Mange er spente. Noen gleder seg. Noen gruer seg. Det er helt naturlig.
Fra du kommer inn døra på OKS Videregående skole merker du at dette ikke er som alle andre skoler. Og det er den heller ikke – den er helt ny! Dørene åpnet i 2021 og allerede idet man går inn hovedinngangen føler man seg litt som hjemme. Ok, det er ikke så mange som har graffiti på veggen hjemme, men her er det lyst og trivelig – god plass uten at det føles overveldende. Lokalene er delt i soner med innbydende sittegrupper og arbeidsstasjoner.
-Vi vil at elevene skal kjenne seg som hjemme her fra første dag, merke at de blir sett og at de trives. Har du det godt sosialt og et trygt læringsmiljø, så er det også lettere å yte sitt beste, sier Ann-Kristin Iversen, Assisterende rektor.
Skolen følger vanlige offentlige læreplaner og har høy kvalitet på undervisningen i små klasser. Den kristne verdiforankringen er tydelig i hverdagen. Hver morgen starter med et kort «ord for dagen», og det arrangeres felles samlinger med tema rundt kristen tro. Alle utdanningsprogrammene inkluderer 2 timer kristendomskunnskap per uke, utviklet av Kristne Friskolers Forbund. I tillegg er skoleåret krydret med prosjekter som har fokus på tro, medmenneskelighet, misjon og samfunnsengasjement.
Verdiene og menneskene
Ann-Kristin Iversen sier det er flere fordeler med å være en ny skole enn bare fine lokaler.
-Som ny skole har vi hentet inn lærere som er fulle av engasjement, som virkelig ønsker å være akkurat her, og som har en tydelig motivasjon for å se potensialet i hver elev. Det gjør noe med miljøet når alle ønsker å løfte hverandre opp.
Vi får tilbakemeldinger på at det er et trygt og inkluderende miljø, og det er akkurat det vi jobber for, sier hun. - Vi etterstreber en atmosfære av omsorg, respekt og levende tro hvor elevene kan føle seg trygge nok til å oppnå sitt fulle potensiale.
Og akkurat det er det mange som gjør på OKS. Det er få elever per lærer, og graden av personlig tilrettelegging gir gode resultater – enten man har som mål å få litt bedre karakter eller komme seg så langt man kan i et fag man brenner for.
Fra høsten 2022 blir det også VG2 ved OKS, så vi er på jakt etter enda flere engasjerte lærere, sier Iversen.
Studieretninger
OKS videregående skole tilbyr tre studieretninger:
-Studiespesialisering
-Helse- og oppvekstfag
-IKT- og medieproduksjon
Praksisplass et steinkast unna
En spesielt god fordel for Helse- og oppvekstfag er at det er gode muligheter for praksisplass rett i nærheten av skolen, sier Iversen.
-Siden vi ligger i tilknytning til OKS barneskole og SFO er det fort gjort å finne praksisplass. I høst har vi også hatt vaksinesenter rett ved siden av skolen, og flere av elevene har vært utplassert der. I tillegg har vi et samarbeid med Mercy House – så mulighetene for praksis er mange!
Og hva med skolepenger?
Som ved andre private videregående skoler betales det skolepenger. På OKS videregående koster det 1980 kroner per måned i ti måneder. Da er lærebøker inkludert. Prisen inkluderer også leasing av helt ny Macbook – noe elevene setter veldig stor pris på.
Vil du høre mer om hva elevene sier om skolen, så kan du se filmen på YouTube. Du kan også lese mer om skolen på https://oksvgs.no