1500 kvinner samlet til «Årets damefest»
– Det skjer alltid noe sterkt når kvinner kommer sammen, sier Line-Cecilie Ringvoll og Berit I. Drivdal fra «Damer i byen». De er en av 23 innbydere til Nordisk Kvinnekonferanse denne helgen.
Med ballonger i ulike rosafarger og rosegull skiller utstillingen til «Damer i byen» seg ut som en kraftig fargeklatt i foajeen til Oslo Convention Center (OCC) i Melsomvik.
– Vi er jo på kvinnekonferanse. Da må vi fråtse litt i rosa, ler Drivdal, og henger et rosa skjerf rundt halsen.
Denne helgen arrangeres Nordisk Kvinnekonferanse i OCC med 1500 påmeldte deltakere på tvers av kirkesamfunn, bakgrunn og alder.
De to damene fra Kristiansand er fulle av forventning.
Kvinner i Nettverk har i år for første gang tatt initiativ til å invitere med seg 23 andre kristne kvinneorganisasjoner og menigheter til å arrangere konferansen sammen med seg.
Sprer seg
Sammen med kollega Ringvoll er Drivdal på plass på konferansen for å inspirere deltakerne til å starte «Damer i byen» i sin by. Et lavterskel-tilbud for kvinner i alle aldre, der det skal være lett å ta meg seg nye til kirken.
Fra en beskjeden start for 15 år siden i hjemmemenigheten Filadelfia, Kristiansand, har damene fått se at konseptet nå har spredt seg til flere andre byer, blant annet til Volda, Lyngdal og Drammen. I mars starter «Damer i byen» opp på Jæren.
– Vi håper at enda flere skal bli tent på idéen i løpet av helgen, sier de to ivrige sørlendingene.
– Vi opplever at Gud har bedt oss om å dele «Damer i byen» nøkler for å nå nye med Jesus, slik at det skal spres utover landet, sier Drivdal.
Mange har funnet troen
Siden de startet opp i Kristiansand har de fått se mange kvinner komme til tro på Jesus gjennom samlingene sine, der vitnesbyrd og trivsel er en viktig ingrediens.
– Vårt mål er at kvinner skal bli kjent med Jesus og bli disippelgjort slik at de igjen deler Jesus til andre, sier Ringvoll.
«Damer i byen» har tett oppfølging av damer som ikke har tatt i mot Jesus eller er nyfrelste.
– Vi ønsker å være til hjelp for kvinner som sliter med sår og plager.
– Når mennesker tar i mot Jesus, trenger de et fellesskap. Vi opplever at vårt mandat er å følge dem tett fra den spede begynnelse; knytte relasjon og gå tett med dem.
«Damer i byen» har også bibelgrupper der damene blir kjent med Jesus og livet med Han.
Historisk bredde
– Dette er en historisk konferanse, sier initiativtaker og leder for Kvinner i Nettverk, Elin Fagerbakke, til Dagen før åpningsmøtet torsdag kveld.
Kvinner i Nettverks årlige konferanse har alltid vært tverrkirkelig, men i år valgte nettverket å invitere 35 ulike kristne kvinneorganisasjoner og menigheter med seg som innbydere.
23 sa ja til invitasjonen. De representerer et vidt spekter av organisasjoner, fra Indremisjonen og Mariasøstrene til JesusKvinner og Evangeliesenteret. Til sammen står 40 talere og seminarholdere på ulike talerstoler i løpet av dagene på konferansen.
– Vi har jobbet iherdig for at alle innbyderne skal være representert på tale- eller seminarprogrammet. Vi er veldig fornøyd med programmet. Det representerer virkelig bredden av kristent kvinnearbeid i Norge, slår Fagerbakke fast.
Oppreist
– Vi opplever at tiden er inne for å samles så bredt som mulig for sammen å møte Jesus og bli inspirert til å stå oppreist som kristne kvinner.
I sin velkomsthilsen til konferansen i åpningsmøtet torsdag kveld sa Fagerbakke til forsamlingen at det er på tide å stå opp for Jesus og bli stående i en mørk tid for Europa.
– Evangeliet har sprengkraft, og lyset er sterkere enn mørket, sa hun, og fikk trampeklapp fra deltakerne.
Fagerbakke sier til Dagen at hun er opptatt av å få fram gullet i Nordens kristne kvinner.
Kreative uttrykk
– Vi vil få fram alle typer forkynnelse. Derfor vil samlingene våre bære preg av kreativ formidling og ulike uttrykk.
Allerede i åpningsmøtet deltok dansere på scenen sammen med lovsangsteamet, og to kunstnere malte på scenen under lovsangen. Flagg ble også flittig brukt for å uttrykke tilbedelse.
– I løpet av helgen vil vi ha kunstutstillinger. Sju kunstnere har kommet for å stille ut sine malerier, forklarer hun.
Under en misjonsbasar som arrangeres til ære for de mange misjonsforeningene rundt i Norge lørdag ettermiddag, skal man ha auksjon og lotteri til to misjonsprosjekter.
Kreative rom er også satt i stand der kvinner kan søke stillhet og samtidig nyte kreative uttrykk.
100 veiledere og 18 sjelesørgere er parate til be og snakke med kvinner som ønsker dette under konferansen.
Et eget bord for de som har kommet alene til konferansen og som ikke kjenner noen, skal være et sted der man kan komme og bli kjent med andre.
Tenåringer og unge voksne har sine egne aktiviteter og samlinger under konferansen.
Dessuten er det satt av mye tid til måltider, kaffe og dameprat.
Trenger mødre
– Det ligger på mitt hjerte at denne konferansen kan bli et sted der vi inspirerer 50 pluss generasjonen til ikke å parkere og overgi til de unge, men heller være mødre som bakker de unge opp og hjelper dem fram, sier Fagerbakke.
I konferanse-programmet gjenspeiles dette fokuset i flere samlinger, noe som er helt bevisst fra arrangørenes side.
– Vi trenger mødre. Kvinner som har levd liv og erfaringer med Gud og kan vitne om Hans trofasthet under alle vilkår, sier Fagerbakke, før hun samler sammen papirene og går opp for å lede konferansens første samling.