– Beslutningen om å forlate Hillsong styrker Pinsebevegelsen
Øystein Gjerme konstaterer at mange av Hillsongs ledere har røtter i norsk pinsebevegelse.
Lederen for Pinsebevegelsen i Norge, Øystein Gjerme, gjestet nylig Nyhemsveckan, som er det store sommerstevnet for svenske pinsevenner.
Der ble han intervjuet i svenske Dagen, en avis med røtter i Pinsebevegelsen slik som Korsets Seier.
De spurte Gjerme om hva han tenker om at Hillsong Norge forlater Hillsong globalt.
Pinselederen innleder med å påpeke at de fleste som har vært pastorer og ledere i Hillsong i Norge har vokst opp i norske pinsemenigheter.
– De er våre kolleger og venner. Vi tenker at når de først har tatt denne beslutningen, så vil det styrke samarbeidet. Det gir dem litt mer plass til å tjene på norsk jord sammen med oss andre. For Norge. Jeg tror det vil styrke oss som pinsebevegelse og styrke dem, sier den norske pinselederen til dagen.se.
Hillsongs tøffe tid
Bakgrunnen for at de norske menighetene besluttet å forlate Hillsong i begynnelsen av juni, handler delvis om krisene internasjonalt og dels om interne utfordringer i Norge.
Høsten 2020 gikk lederen i Norge, Jostein Krogedal, av som følge av en rekke varslinger.
Halvannet år senere ble han etterfulgt av den globale lederen og grunnleggeren, Brian Houston – grunnet varslinger og rusavhengighet.
Følger ikke Norge
I motsetning til norske Hillsong velger svenskene foreløpig å bli i Hillsong Church.
Etter å ha forholdt seg taus lenge uttalte hovedpastor Andreas Nielsen i svenske Hillsong i april at han ønsker å se framover:
– Men jeg vet at dette påvirker oss, og det er mange følelser. Særlig for dem som står midt i dette, så er det lett å reagere emosjonelt. Jeg vil ikke være en av dem. Jeg vil prøve å holde fast på Guds ord og lede med trygghet og klarhet.
Post-pandemi
For Gjerme er målet nå å bygge nære fellesskap, særlig etter at pandemien har hindret mennesker i å treffes.
– Pandemien har skapt utfordringer som vi kanskje ikke trodde ville være så alvorlige. I Norge er det vanskeligere å få frivillige og færre folk i kirkene enn tidligere. Vi venter fortsatt på det store comebacket. De som rammes verst er unge mennesker og unge voksne. Jeg tror dette er en utfordring i hele den vestlige verden, sier han til svenske Dagen.
I Salt-menighetene, hvor Gjerme er hovedleder og grunnlegger, er det 120 smågrupper, Ifølge Gjerme bygges relasjoner og disippellivet midt i hverdagen, noe han mener er viktig for enhver kirke.