Pinsekommentar
Gleden i 20 minusgrader
Den første uken i desember har vært som å leve i en fryseboks.
Gradestokken har vært mellom minus sytten og minus tjue grader! For mange av elevene våre; særlig sørlendingene og vestlendingene har det vært en helt ny opplevelse å måtte venne seg til dette.
Ikke bare-bare å gå fra internatet over til skolebygget i slippers og lavsokker!
Næring til sjela
Men jammen er det vakkert! Frost og rimlag på alle trær, og snødekte jorder som glitrer i sola, som funklende diamanter. Det er faktisk bare å ta på stillongs, to par ullsokker, ulltrøye og ullgenser under uteklær, og selvfølgelig lue og tykke votter.
Å komme seg ut i den vakre skogen som omgir oss på Hedmarkstoppen, de få timene med dagslys, gir næring til sjela. Og så er det desto deiligere å sette seg ned med den gode kaffe- eller tekoppen etterpå.
Verden rundt
Mange av linjene snek seg ut av mørket i november for tining; danselinjen dro til London og var med på workshops og nøt musikaler.
Disippel dro til Madeira og opplevde sol, bading og fjellvandring, mens Idrett & Villmark hadde en uke med dykking i Egypt, og kom hjem solbrune og skapte misunnelse hos resten av gjengen. Kreativ og Musikk hadde nydelige storbydager og kulturelle opplevelser i Praha og Budapest, mens x-sport var hardhausene som tok på seg tørrdrakter og surfet på Stadt!
Nervøst
Det er fint å korte litt ned på novembermørket, og skikkelig fint å dra til steder som har faglig relevans for linjene. Som er med å inspirere og utvide perspektivet.
For kreativlinjen som dro til Praha ble det mange besøk på kaffebarer med spesialkaffe! Vi har 11 elever på underlinjen Barista, som fokuserer på kaffebrygging og som forsker på hvordan man kan få det aller beste ut av kaffebønnene. Fire dager etter hjemkomst arrangerte skolen Regionmesterskap i Kaffebrygging, og vi hadde 10 deltakere. Foredrag og brygging for to eksterne dommere og masse tilhørere.
Gjett om det var nervøsitet!
Vi ble stolte av gjengen; de har allerede lært så mye, og mange tok nettopp inspirasjonsturerene fram som viktige i deres utvikling. De treffer baristaer i andre land som de connecter med, og får gode prater med, med kaffe som utgangspunkt.
Kaffe-mesterskap
Nå har det seg slik at Hedmarkstoppen skal være vertskap for NM i kaffekunst i mars, så da kommer hele kaffe-eliten i Norge til Toppen! Det er stas, og vi skal øve og trene videre!
I mens skal alle sammen ta på ullsokker, nyte desember med adventsstaker og adventskalendere, glede oss over lys inne og snart skulle feire at verdens største lys har kommet til oss.
For en glede!