LANG PROSESS: På forsommeren i fjor søkte Pinsekirken Heimdal og Credo Frikirke i Heimdal om å drive friskole sammen. – Vi har vært veldig spente. Den nye sosialistiske regjering har signalisert innstramming av privatskoler. Formannskapet her i Trondheim har også være negative, sier Arve Gunnestad, styreleder i samarbeidsprosjektet. På bildet er Sean Christie, dagens pastor i Pinsekirka Heimdal.

Ny kristen skole i Trondheim godkjent

I forkant har Pinsekirken Heimdal og Credo Frikirke fått negative signaler både nasjonalt og lokalt. – Vi har bedt så mye, sier styreleder Arve Gunnestad.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har i dag fått positivt svar, skriver Arve Gunnestad på epost til Korsets Seier.

På telefon fortsetter han å uttrykke glede og lettelse.

– Vi har bedt så mye og er veldig glade for denne muligheten.

Sent, men godt

Gunnestad er styreleder i et samarbeidsprosjekt mellom Pinsekirken Heimdal og Credo Frikirke i Heimdal. Sammen håpet de to frimenighetene på å drive grunnskole i fra førstkommende høst.

31. januar fikk de endelig godkjent søknaden.

– Vi har vært veldig spente. Den nye rødgrønne regjeringen har signalisert innstramming av privatskoler. Formannskapet her i Trondheim har også vært negative.

Den tidligere pastor i Pinsekirken Heimdal forteller at svaret fra Utdanningsdirektoratet kom i siste liten. Fristen var 1. februar.

– Vi søkte før sommeren og ventet svar i oktober eller november, så dette har tatt på. Men gleden ble desto større med positivt svar.

– Heimdal trenger et alternativ

Heimdal regnes som Trondheims største bydel med rundt 70.000 innbyggere. Det inkluderer 7000 skoleelever.

– Noe av skepsisen fra lokalpolitikerne var at en privatskole skulle ødelegge skolestrukturen.

Det får Gunnestad til å riste på hodet.

– Vi søkte om å kunne ha 250 elever, men det endte med 150 elever. Jeg kan ikke se hvordan vi skal kunne ødelegge noe som helst.

Gunnestad er til daglig pedagog og utdanner førskolelærere på Dronning Mauds Minne Høgskole. Han mener i motsetning til mange lokalpolitikere at Heimdals barn og unge trenger et pedagogisk alternativ.

– Det står nedfelt i menneskerettighetene at foreldrene har hovedansvar for barnas oppdragelse. Ved å tilby et alternativ til den offentlige skolen, gir vi foreldrene den muligheten. Det handler om grunnleggende frihet og demokrati.

Gudsballast

Den tidligere pinsepastoren legger imidlertid ikke skjul på at troen er viktig.

– Vi evangeliserer ikke, poengterer han.

– Men å bli presentert for Gud og Jesus tror vi er med å gi barna en god start på livet og en god ballast. Så beslutter man selvfølgelig selv hvordan man forholder seg til dette. Men vi mener det gir større frihet til å velge enn i den offentlige skolen der man lærer mindre og mindre om tro.

Håpet for de to frimenighetene er å starte opp skolen allerede til høsten, så jobben med å få tak i lokaler og skolepersonell haster – særlig ved tanke på at det endelige svaret fra Utdanningsdirektoratet kom uventet seint.

– Det blir litt jobbing nå. Vi håper at lokaler skal være på plass i løpet av et par uker. Deretter begynner vi å lyse ut. Vi fyller nok ikke opp med 150 elever første året, men opplever at det er mye interesse, og bydelen er folkerik.

Powered by Labrador CMS