Meninger

Fra Evangeliesenterets kontaktsenter i Oslo høsten 2021.

Pinsebevegelsens diakonale arv

Nye kontaktsentre i Sandefjord og Hamar.

Publisert Sist oppdatert

Evangeliesenterets utadrettede satsing gjennom våre kontaktsentre har gitt resultater. Det første kontaktsenter ble etablert i 2012 etter «plata-aksjonen» i Oslo. Kontaktsentre i Oslo har blitt en viktig møteplass for rusavhengige i byen og flere har valgt å bli rusfri gjennom vårt rehabiliteringstilbud.

Vi utvider nå ytterligere denne utadrettede virksomheten, og er snart i gang i Sandefjord og Hamar, og vi er i dialog om oppstart i Ålesund. Per i dag er det 15 kontaktsentre i Evangeliesenteret.

Samarbeid

På alle disse stedene er vi i kontakt med pinsekirker og andre frikirkelige menigheter for samarbeid om rekruttering av frivillige og finansiering. Jeg opplever at det er mennesker i våre forsamlinger som har hjerte for å hjelpe andre som er kommet i vanskeligheter på grunn av rus.

TROND ERIKSEN: Daglig leder, Evangeliesenteret.

Pinsebevegelsen har en arv i sin historie med et sosialt og diakonalt engasjement. Dette arbeid må ikke legges bort, men bør løftes fram for å sette søkelys på de behov mennesker har i vanskelige livssituasjoner.

Både før og nå

Forstander Oskar Halvorsen hadde et tydelig sosialt engasjement ut fra sitt arbeid i Seilduksgata på Grünerløkka i Oslo på 1920-tallet. Ut fra menigheten ble 1.600 personer nådd med sosialt arbeid og mat.

Vi må se til de som sliter og er i nød for ikke å bli en bevegelse kun for de vellykkede.

I dag heter menigheten Evangeliesalen Berøa og ligger i Nordregate 18. Det ble en fusjonering av menighetene under Ludvig Karlsen (Berøa) og Torstein Grotbæk (Evangeliesalen) sin tid som ledere i hver sin menighet.

Historisk sett er dette å legge merke til, at både Berøa, som i dag er lokalitetene til vårt kontaktsenter, og Evangeliesalen i sin begynnelse drev et aktivt sosialt arbeid. Det finnes referanser bakover i tid, og i nyere tid er det Lise og Ludvig Karlsen som har grunnlagt et arbeid i Pinsebevegelsen som er blitt et diakonalt fellestiltak i bevegelsen.

Ikke bare for de vellykkede

Pinsebevegelsen har endret seg sammen med samfunnet. Nå har de fleste fått et løft blant annet gjennom høyere utdanning, og Pinsebevegelsen er blitt et etablert kirkesamfunn. Det diakonale og sosiale arbeidet må fortsatt være en del av vår oppgave som kirke. Vi må se til de som sliter og er i nød for ikke å bli en bevegelse kun for de vellykkede.

Evangeliesenteret vil gjerne, i samarbeid med menigheten, være med å styrke den lokale menighet sitt diakonale engasjement i samfunnet.

Powered by Labrador CMS