Pinsekommentar
OVERTOK LOKALE: I Elverum tok Pinsekirken over Metodistkirkens bygg, siden de selv hadde for liten plass og Metodistkirken skulle legge ned sin virksomhet. Pinsekirkens pastor, Vidar Børjesson, t.h. i bildet.
Anne Gustavsen
Ta vare på arven
Det er med en viss uro vi hører om nedleggelser og salg av menighetsbygg, uten at vi er opplyst om hva som skjer med midlene. Arven burde gå videre til menighetsarbeid i regionen, ikke i lomma på enkeltmennesker.
Den sterke overbevisningen om selvstendige menigheter som organisasjonsform er etablert praksis, og står seg godt på mange måter. Like fullt er det noen justeringer som må til om vi skal sikre oss at de selvstendige menighetene er bærekraftige og sunne. Mitt håp er at vi kan hjelpe hverandre å finne en vei hvor alle landets pinsemenigheter har det godt, og at vi sammen kan ta vare på de resultatene, arven om du vil, etter mer enn hundre år i Norge.
Mange små menigheter
Pinsebevegelsen består av 340 menigheter, et forholdsvis høyt tall med tanke på total medlemsmasse på 45.000 medlemmer. Til sammenligning er den finske pinsebevegelsen like stor i antall medlemmer, men har 230 menigheter. Den svenske pinsebevegelsen teller hele 85.000 medlemmer, og har 450 menigheter.