Anmeldelser
KORN: Det er på grensa til at me ikkje kunne ha sagt: Gje oss vårt daglege korn. For kornet og brødet kan nesten ikkje skiljast frå kvarandre. Kornet er basis for svært mykje av maten vår, skriv Paul Odland i bokmeldinga om «Kornboka».
Adobe Stock
Boken om korn – veksten som ga oss tro, brød og øl
Keopspyramiden vart bygd for meir enn 4.500 år sidan, og er det einaste av antikken sine sju underverk som ennå står.
I det 146 meter høge monumentet gjekk det med 2,5 millionar steinblokker, kvar på om lag 2,5 tonn. Historieskrivaren Herodot fortel at prosjektet gjekk over 20 år, med om lag 100.000 arbeidarar, i hovudsak den delen av året då dei ikkje arbeidde på åkrane.
Kvar einskild i denne flokken trong minst ein kilo brød og to mugger øl kvar dag. Kor mange møller som trengtest til å mala kornet, og folk til å baka alle brøda, og bryggja all drikka, og til å servera alt dette, er vanskeleg å sjå føre seg. Men det vert ufatteleg høge tal!