Farmen-Cecilie i ny hestesko-duell
Den kristne podkastskaperen måtte ut i tvekamp for andre uke på rad.
Forrige uke slo den Cecilie Røinås (23) ut Jonathan Høiland (29) av TV 2-programmet Farmen etter en intens tvekamp.
I søndagens episode havnet Røinås i ny tvekamp, denne gangen med Glenn-Eric Moe (56).
Begge duellene var i grenen hesteskokast, en presisjonsøvelse hvor deltakerne kaster hver sin hestesko så nærme kanten av et bord de klarer – uten at den detter ned.
Men denne søndagen var det Moe som gikk seirende ut av duellen.
Dermed ble det exit for den kristne podkastskaperen i tredje uken av det populære reality-programmet.
– Jeg er fornøyd med egen innsats og kjempetakknemlig for alt jeg har opplevd. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg ble med, sier Røinås til Dagen.
Ikke bitter
Selv om hun var overrasket over å bli valgt ut til tvekamp to uker på rad, har Cecilie Røinås «no hard feelings» overfor konkurrentene.
– Siden før jeg kom inn på gården har det vært viktig for meg å ikke bli bitter eller sint om det skulle skje uventede ting på gården og i spillet. Jeg gjorde så godt jeg kunne og følte meg egentlig mentalt og fysisk ferdig da tvekampen var over, sier hun.
Sørlendingen har fått mange meldinger fra både kjente og ukjente som har heiet på henne underveis.
– Det er jo gøy å høre at folk jeg aldri har møtt før står i sofaen og roper når jeg kaster hestesko, liksom. Jeg setter pris på alle meldingene.
Høydepunktet fra oppholdet på gården, var imidlertid det som aldri ble vist på skjermen.
Bønnestund og samtaler om tro
Da Dagen møtte Røinås i forkant av Farmen-innspillingen sa hun at hun håpet å bruke tiden på gården til å formidle sin kristne tro.
Og det manglet ikke på anledninger for 23-åringen.
– Jeg har hatt samtaler om tro, musikk-sekvenser og bønnestunder med flere av deltakerne, innleder hun.
– Mange er nysgjerrige på den kristne troen, Jesus og hvordan jeg ble en kristen. Noen spør om alt fra åndelige ting til samlivsspørsmål. Så har jeg fått være med å be for enkelte og snakke med dem om livet. Det har nok vært høydepunktet.
Til tross for at flere av disse situasjonene ble fanget på film, ble de ikke tatt med i selve episodene.
– Produksjonen er frie til å gjøre som de vil. For min del går det helt fint at ikke alt dette kom med. Jeg synes jeg har blitt fremstilt på en god måte, sier Røinås.
Diskutere homofili
Sammen med Vilde Aamdal Larsen, står Røinås bak den kristenkonservative podkasten SaraPodden. Der blir temaer som samlivsetikk, kjønn, pride, underordning og forskjellen på menn og kvinner tatt opp.
Røinås var forberedt på at det kunne oppstå diskusjoner på Farmen og at det ikke er sikkert at alle blir like glade for meningene hennes.
Allerede i første uke havnet hun i diskusjon med Jonathan Høiland, som selv er homofil.
Klippene ble aldri vist på TV, men ble lagt ut i snutter på nett.
– Jeg opplevde det som en ryddig og fin prat. Han stilte sine spørsmål og jeg stilte noen tilbake. Så avsluttet vi med å gi hverandre en klem, forteller Røinås.
Lytte og forstå
Hun understreker betydningen av å møte alle former for spørsmål som utfordrer troen med respekt.
– For meg er det utrolig viktig å behandle alle mennesker like godt. Selv om vi tenker annerledes. At jeg ikke er enig med alle, betyr ikke at jeg ikke bryr meg om dem, sier Røinås.
Samtalen med Høiland opplevde hun som respektfull fra begge parter, men hun vet at ikke alle nødvendigvis responderer like rolig på kristenkonservative meninger.
– Jeg kan bare styre min del av dialogen og bidra med en lyttende og forståelsesfull tone i møte med andres meninger. Hvis deretter mine meninger og åpne spørsmål tilbake ikke blir møtt på samme måte, er ikke det noe jeg får gjort med, dessverre.
God erfaring
Røinås er ikke i tvil om at Farmen-oppholdet har gitt henne mange oppturer.
– Det var ekstremt gøy å komme videre fra den første tvekampen. Så har jeg fått mange gode og verdifulle erfaringer. En av dem er betydningen av å møtes ansikt til ansikt for å snakke sammen. Det gjør vi ikke like ofte i vår tid.
– Ville du meldt deg på igjen?
– Å være med på reality-program betyr at du lever i et spill og i en konkurranse hvor man ikke alltid vet hvem du kan stole på. Men alt i alt har det vært en opplevelse for livet og jeg er så glad for alle jeg har blitt kjent med underveis, sier Cecilie Røinås.