Film om Jesus-vekkelsen vil bli vist på over 60 kinoer
Øyvind Olav Sydow Kleiveland, som har fått filmen til Norge, er glad for at norske kristne kjenner sin besøkelsestid.
Kleiveland elsker film og lager også filmer selv. Han er en av to eiere i distribusjonsselskapet Inspirasjonsfilm AS, som satser på kristne filmer.
Han så filmen i februar, og kontaktet straks Sony i håp om å få filmen hit. Han eier rettighetene til Jesus Revolution i Norge.
25. august
Filmen handler om hippiene på 70-tallet som eksperimenterte med rusmidler, og om Jesusvekkelsen som etter hvert vokste fram.
Jonathan Roumie, kjent fra The Chosen, spiller den karismatiske lederen Lonnie Frisbee, som får pastor Chuck Smith til å åpne dørene for ungdommene. Pastoren spilles av Kelsey Grammer, kjent fra Cheers og Frasier. Menigheten til Chuck Smith, Calvary Chapel, eksisterer fortsatt.
25. august slippes filmen på kinoer i Norge.
– Ingen solskinnshistorie
Kleiveland roser filmskaperne for at de våger å ta opp tema «man ikke skulle tro det var mulig å lage god kino av».
– Det er ingen solskinnshistorie. Filmen forteller hva som skjedde i folk og med folk. Der det er ånd, er det også kjød, oppsummerer han.
Han mener også at produsenten har klart å «naile» musikken.
– Den er spot on og gir et bilde av 70-tallet.
Massedåp
I Jesus Revolution vises innspillingen av en massedåp. En sterk scene, ifølge Kleiveland.
Mens skuespillerne og statistene filmet scenen, var det tilskuere, skuespillere og besetningsmedlemmer som skal ha bedt om å få bli døpt.
På God TV kan en lese at en av de mange forunderlige historiene fra innspillingen var at mennesker ble døpt (på ekte) og frelst.
Jonathan Roumie, som spiller Jesus i The Chosen, skriver i ettertid på Facebook at dåpsscenen trolig er en av de mest betydningsfulle scenene han har filmet. Det begrunner han med det «der var en direkte sammenheng mellom kunst og liv.
Stort engasjement
– Hvordan opplever du at engasjementet er rundt denne filmen i Norge?
– Det er veldig bra. Jeg er glad for å se at norske kristne kjenner sin besøkelsestid, og at de er interessert i å se den.
Foreløpig vil filmen bli vist på rundt 60 kinoer i Norge, men Kleiveland opplyser at de jobber med flere.
– Mitt håp er at den vil bli vist på 70-80 steder, sier han.
Visning på konferanser
Filmen skal blant annet vises i Vadsø, i Mosjøen, på store deler av Sørlandet og i noen av de største byene, som Oslo og Bergen.
I sommer har den også blitt vist i forbindelse med noen av de store, kristne sommerkonferansene.
De første som fikk se filmen i Norge, var Credokirken i Bergen. Det skjedde i forbindelse med sommerkonferansen deres i juni.
— Finland er en nøtt å knekke
– Denne uken fikk jeg beskjed om at den også skal vises i Sverige, hos den største kinokjeden der. Filmen går allerede sin seiersgang på Færøyene, og vi jobber også med å få den til Island. Men Finland er en nøtt å knekke. Om vi lykkes, satser vi på å få vist filmen for noen menigheter først.
– Hvorfor tenker du at dette er en god, kristen film?
– Den har en kristen regissør og et kristent tema som får fram at Gud kan bruke alle, på tross av bakgrunn, og at hans ønske er nå alle mennesker. Den syder av kristendom, mener Kleiveland.
– Et helhetlig kristent budskap
– Hva er det som kjennetegner en god, kristen film?
– Den bør ha omtrent like god kvalitet som en Hollywood – eller Bollywoodfilm. Og det bør være et helhetlig, kristent budskap. Jeg har sett en del kristne filmer det siste året. Ikke alle når opp. Men vi er i forhandlinger om å noen av de gode, kristne filmene til Norge.
Kleiveland mener det er et behov for filmer hvor man kan ta med hele familien, uten frykt for om det vil bli vist ting man ikke kan gå god for selv.