Filmbyrå: «Sound of Freedom» kommer til Norge
Norsk premieredato vil være klar innen få dager, ifølge amerikansk byrå.
Filmen «Sound of Freedom», som dramatiserer historien om en tidligere amerikansk agent som skal ha reddet hundrevis av barn fra sexhandel, har blitt en overraskene kinosuksess med over 17 millioner solgte billetter.
Nå kan filmen også ligge an til å komme til Norge, ifølge nettavisen Subjekt.
– Det er like før vi skal annonsere premieredatoen i Norge, sier daglig leder for PR-firmaet Biscuit Media Group, Lori Heiselman, til Subjekt.
Det er ukjent hvem som skal distribuere filmen, men PR-firmaet sier norsk premieredato vil være klar innen få dager.
Konspirasjons-anklager
Dagen har tidligere omtalt at flere har ønsket å distribuere filmen i Norge, men at det har vært ukjent hvem som eier de norske rettighetene.
Filmen ble laget i 2018, men ble sluppet i år etter at den ble kjøpt av produksjonsselskapet Angel Studios, som også står bak Jesus-serien «The Chosen».
Siden premieren har filmen vært omstridt, blant annet fordi filmen i flere amerikanske medier knyttes til konspirasjonsteorien Qanon. Konspirasjonsteorien handler om at USA skal styres av en mektig pedofili-ring som opererer i hemmelighet.
I tillegg skal hovedrolleinnehaver Jim Caviezel ha uttrykt støtte til teorien.
Jim Caviezel er blant annet kjent for å spille Jesus i filmen «The Passion of the Christ».
New York Times gjør det klart at filmen ikke nevner Qanon direkte, men påpeker likevel at Qanon-tilhengere støtter opp om filmen.
– Gjorde sterkt inntrykk
Anne Kristin Bruns, kommunestyrerepresentant for KrF i Stavanger, er blant dem som allerede har sett filmen i USA. Hun anbefaler den varmt til norske seere.
– Det gjorde utrolig sterkt inntrykk å se filmen. Den tar opp og setter fokus på menneskehandel som tema på en seriøs måte.
Hun vedgår at noen scener nok kan være overdrevet, men mener filmen belyser en krevende og dramatisk tematikk på en god måte.
Hun mener heller ikke at filmen har et utpreget kristent budskap.
– Jeg tror vi trenger å bli røsket i og forstå hva som skjer, også i våre egne byer og vårt eget land, sier Bruns.
Bruns så filmen kort tid etter premieren, før hun ble gjort kjent med anklagene om Qanon-tilknytninger.
– Forstår du at folk har reagert på filmen?
– Nei, det forstår jeg faktisk ikke. Det var urovekkende å se det som ble skrevet i etterkant av premieren, men jeg tror ikke du kan se det i selve filmen.
Aftenposten: – Langdryg
Aftenpostens anmelder Asbjørn Slettemark slår også fast at filmen ikke er en konspirasjonsfilm, og mener grepet om å peke på enkeltskjebner for å heve større saker fungerer godt.
Anmelderen er likevel ikke utpreget begeistret, og gir filmen terningkast 3.
– Der den prøver å være harmdirrende og mektig, blir den mest langdryg, skriver Slettemark i sin anmeldelse.