Gir ut folkekjær barnesang i ny drakt
Barnesangen «Gud er bare god mot meg» har fått to nye vers, nesten 40 år etter den ble skrevet.
Lovsangsmusikerne i Sentrumskirken i Sandnes har de siste årene gjort seg bemerket med flere populære låter på norsk. Til sammen har de fått mer enn to millioner avspillinger på Spotify.
Nå kommer Sandnes-musikerne med en nyinnspilling av barnesangen «Gud er bare god mot meg» i ny drakt og med to nye vers.
Overrasket over responsen
Låten synges av Åsulf Kvammen sammen med hans barnebarn Lydia. Det var nettopp Kvammen som skrev sangen på 80-tallet, før den senere ble gjort kjent av Børud-gjengen.
Siden har den blitt sunget ved sengekanten til barn over hele landet.
– Jeg har blitt overrasket over hvor mange som har gitt respons på sangen, sier Kvammen.
Vekket reaksjoner
Kvammen forteller at sangen ble til mens han spilte piano med sønnen på fanget. Han opplevde at teksten var selvsagt.
– Jeg tenkte på relasjonen mellom far og sønn, og de tankene du gjør deg om dine egne barn. I det øyeblikket ble det naturlig for meg å sette ord på det jeg hadde i hjertet.
Han forteller at budskapet om at «Gud er bare god mot meg» også har vekket noen reaksjoner.
I senere tid har han reflektert over budskapet.
– Det kan vekke spørsmål når folk går igjennom tøffe ting i livet, men jeg står fortsatt for dette. I troen på Jesus så kan en synge denne sangen. Om ikke alt i dette livet går som en tenker, så er sannheten fortsatt at i Jesus er Gud bare god.
– Lyden av kirken
Thomas Neteland, pastor og lovsangsleder i Sentrumskirken Sandnes, er initiativtaker og prosjektleder for innspillingen. Han forteller at målet med innspillingen er å gi låten bein å gå på også for en ny generasjon.
– Åsulf har vært en viktig støttespiller for lovsangsmiljøet i kirken i det å skrive låter og lede lovsang. Da synes vi det er fint å kunne gjøre en ny versjon av denne sangen.
Det musikalske uttrykket i låten skiller seg fra de andre utgivelsene menigheten har gjort. Neteland synes det er spennende å bryte opp med det vante gjennom å spille inn en barnesang.
– Vi er en kirke, ikke en artist, og dette er lyden av kirken vår. Vi får lydfeste ord og toner som preger gudstjenestene våre.
Selv om menigheten har millioner av avspillinger på strømmetjenestene ønsker han først og fremst å lage musikk for sin egen kirke.
– Motivasjonen vår er å ta med oss lyden fra søndagen inn i hjemmene slik at kirken vår kan lytte til den gjennom uken. Det er først og fremst for våre egne folk, og hvis vi kan velsigne andre er det helt topp. Om fokuset først og fremst blir å spre musikken over alt kan det bli en intensjon som ikke blir så sunn, sier Neteland.