For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Anmeldelser

INDIA: Hele hendelsesforløpet og historien til det store arbeidet som etter hvert vokste fram i India er fortalt i oversiktlig og kronologisk orden, skriver Bård Hauge.

Inspirerende om santalmisjonæren Skrefsrud

Publisert Sist oppdatert

I min barndomsheim abonnerte vi på barnebladet «Glimt fra India», og jeg husker kveldsøkter der mine foreldre leste for oss barna om misjonsarbeidet og folkelivet i India, og om de mange misjonærene som hadde gjort og gjorde tjeneste der.

En av de som gjorde størst inntrykk på meg var Lars Olsen Skrefsrud, bondesønnen fra Lillehammer-traktene som var et stort språkgeni, men som også hadde vært i fengsel for tyveri. Han var misjonær i India fra midten av 1860-åra til han døde i 1910, og jeg mener å huske at Olav Hodnes bok «Kerap, jungelfolkets høvding» var en av kildene til historien vi hørte om Skrefsrud.

Når Inger Anna Maridal Drangsholt har gjort seg bryet med å samle stoff om Skrefsrud fra mange ulike kilder for å gi ut enda ei ungdomsbok om den store santalmisjonæren, er det en stor og fortjenstfull jobb hun har gjort for å gjøre ham kjent for nye generasjoner. Det fortjener Skrefsrud, for han er utvilsomt en av de største kristne misjonærer Norge har fostret.

Powered by Labrador CMS