Nordisk Bibelmuseum: Nordisk Bibelmuseum håper snart de kan åpne dørene igjen for publikum og skoleklasser. Daglig leder Rune Arnhoff (t.v.) ønsker velkommen sammen med en av museets 50 frivillige.

Nordisk Bibelmuseum går for rask gjenåpning

JUBILEUM: Denne måneden er det tre år siden Nordisk Bibelmuseum tok imot de første besøkende. Så snart Byrådet i Oslo gir klarsignal, er de parate til en rask gjenåpning.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder Rune Arnhoff forteller at ansatte og frivillige ved museet står klare til å vise frem samlingen av de mange bibelskattene museet har utstilt. Alle er hjertelig velkommen. Han håper spesielt på at mange skoleelever skal få se samlingen før sommerferien.

Nordisk bibelmuseum åpnet dørene første gang 31. mai 2018. Museet stiller ut sentrale deler av det som er Nordens største bibelsamling.

– I 2019 hadde vi godt besøk og i forhold til sammenlignbare måneder året før. Vi var veldig optimistiske i forhold til 2020, men resten er koronahistore. Det ble jo ikke den veksten som vi så for oss, sier Arnhoff til Dagen.

Skoleklasser

Allerede i fjor vår merket museet en økende pågang fra skoleklasser. Nå håper Arnhoff at elevene kommer tilbake.

SKOLEKLASSER: Nordisk Bibelmuseum tilbyr en times gratis omvisning for skoleklasser. Nå håper museet at skolene kommer tilbake til museet etter gjenåpning.

– Opplegget for skoleklassene på museet tar én time og inneholder en presentasjon med generell informasjon om Bibelens historie, en omvisning og deretter oppgaver i museet for elevene. Besøket og omvisningen er gratis for skoleklasser, sier museets daglige leder og legger til:

– Både lærere og elever har gitt positive tilbakemeldinger på innhold og aktiviteter. Hos oss får elevene konkret erfaring med hvordan Bibelen har endret seg gjennom tidene, og hvordan den har formet både historien og samtiden. Et besøk hos oss gir elevene god læring.

– Jeg ser fram til at vi kan ønske skoleklassene velkommen tilbake til museet. Som et nisjemuseum som ivrer for formidling av Bibelens historie, er det viktig for oss å bidra til at barn og unge får historien presentert på en levende måte.

– Jeg håper flere skoler, uansett trinn, tar kontakt for en omvisning når vi igjen kan åpne, sier Arnhoff.

Kraftig nedgang

Han påpeker at besøkstallet i 2020 gikk kraftig ned og at de har vært stengt i de periodene som myndigheten har pålagt dem å holde dørene lukket. De kompenserte ganske raskt med å sette i gang med Webinarer allerede i mai i fjor.

– Det handler altså om foredrag på digitale løsninger. Vi har flere enn 20 arrangementer i løpet av et år. Vi har hatt webinarer både på engelsk og spansk også. Det åpner noen ny perspektiver, sier Rune Arnhoff og fortsetter:

– Sånn sett har det vært en positiv erfaring. Webinarer kommer vi til å fortsette med framover etter at vi er tilbake til normalen.

Nordisk?

– Du poengterte ved åpningen av det var viktig å gi museet en nordisk profil. Er det blitt slik?

– Det er absolutt nordiske ved at vi stiller ut bibler fra alle de nordiske land. Vi har et mål og ønske om å markedsføre oss mer i de nordiske landene, og har hatt noe aktiviteter i Sverige. Men generelt skal vi øke den nordiske profilen.

– Vi har fått med oss deltakere fra både Sverige og Danmark på webinarene. Koronanen har ført til at vi er blitt raskere på det nordiske ved at alle kan koble seg på, svarer Rune Arnhoff.

Powered by Labrador CMS