«Politihjertet» blir TV-serie
– Det er stas, sier politikvinnen som nylig debuterte med bok om historier fra et 30 år langt liv i uniform.
Dagen skrev tidligere i år om politikvinnen Kim Hiorth som lærte seg arabisk for å komme i kontakt med minoritetskvinner i hovedstaden. Hun begynte med å banke på moskédører i Oslo Indre Øst.
64 åringen, som er aktuell med debutboken «Politihjertet - Historier fra et liv i uniform», melder til Dagen at boken nå blir TV-serie .
– Det er stas, da.
– Sterke, hjerteskjærende historier
Hiorth har fått mye oppmerksomhet for sine true crime-vitnesbyrd som nå er solgt til produksjonsbyrået The Oslo Company.
Produsent Trond Kvernstrøm og The Oslo Comany, som står bak serier som «Hjem til jul» og «Purk» har stor tro på prosjektet.
– Dette er sterke, hjerteskjærende historier formidlet av en varm hovedperson. Politihjertet er en viktig og spennende bok som egner seg godt som en TV-serie, sier Kvernstrøm, ifølge pressemeldingen fra Bonnier forlag.
– Strekk ut en hånd
Forfatter Kim Anne Hiorth ønsker at folk skal skjønne at man ikke trenger å være politi for å se menneskene rundt seg som sliter og «har startet livet med dårlige kort».
– Heldigvis behøver ikke en dårlig start å definere hvordan livet blir. Det handler om å være litt grei og tenke på våre medmennesker, strekke ut en hånd og låne bort håp, sier Hiorth.
I boka skildrer Hiorth et langt liv i politiet, og de mange «såre, vonde og flotte» menneskene hun har møtt gjennom tre årtier i etaten.
Gjengkriminalitet
Siden hun begynte i tjenesten tidlig på 1990-tallet, har Hiorth sett hva en vanskelig start på livet gjør med et menneske.
– Som nyutdannet i ordenspolitiet traff jeg mange barn som levde under umenneskelige forhold. Barn som ble slått, neglisjert og seksuelt mishandlet, sier Hiorth.
Etter årene på gata, begynte politikvinnen å jobbe med gjengkriminalitet og MC-miljøene. Selv freste hun rundt på en Harley Davidson, men til tross for den svære sykkelen, tok det tid å bygge gode relasjoner til motorsykkelgjengene.
– Gjengene nekter kvinner medlemskap, og behandler dem som eiendeler. De liker ikke politiet, og i hvert fall ikke politikvinner, sier Hiorth.