Meninger

ARVEN ETTER ADAM: Ved bruk av avansert animasjonsteknikk gjør vi Bibelens budskap tilgjengelig for barn, voksne analfabeter og andre som inntil i dag ikke har fått høre om Jesus, skriver Per Birkeli.

Animasjon i Jesu tjeneste

Publisert

Fra tid til annen får jeg høre at det finnes mange unådde personer også i vårt eget land. Dette er en påstand jeg ikke uten videre er enig i. Det er riktignok mange i Norge som ikke har tatt imot Jesus, men de aller fleste i landet vårt har hørt om Jesus – og de har gode muligheter til å lære mer om ham hvis de selv ønsker det.

Kristne radio- og tv-sendinger er tilgjengelige døgnet rundt. Alle kan abonnere på kristne aviser og tidsskrifter. I bygd og by arrangeres det kristne møter der alle er velkomne til å delta.

Unntaket er dem blant våre nye landsmenn som ikke har fått høre om Jesus der de kom fra, og som ennå ikke har lært språket vårt. De som ikke kjenner Jesus, og som heller ikke kjenner noen som kan fortelle dem om ham, kan med rette kalles unådde.

PER BIRKELI: Daglig leder i Norea Mediemisjon.

Det finnes hele folkegrupper som er i denne kategorien – etniske grupper med mindre enn 2 prosent evangeliske kristne, og under 5 prosent kristne totalt sett. Fremdeles finnes det mer enn 7.000 slike folkegrupper. Disse utgjør til sammen ca. 3 milliarder unådde mennesker!

De fleste av verdens unådde folkegrupper befinner seg i såkalt stengte land, men også disse er omfattet av misjonsbefalingen. Og heldigvis finnes det neppe noe område på kloden som er helt stengt for evangeliet om Jesus. Spørsmålet er hvilke metoder og redskaper vi må bruke i hvert enkelt tilfelle.

Filmserien «Arven etter Adam» er animasjon i Jesu tjeneste. Ved bruk av avansert animasjonsteknikk gjør vi Bibelens budskap tilgjengelig for barn, voksne analfabeter og andre som inntil i dag ikke har fått høre om Jesus. De første tre episodene av animasjonsserien har allerede blitt lansert på swahili og engelsk, og den fjerde av totalt 27 episoder er rett rundt hjørnet.

Noreas tv-partner i Midtøsten vil ta ansvar for å oversette og dubbe filmserien til arabisk, persisk og tyrkisk, og de vil kringkaste episodene via satellitt-tv til alle land i Midtøsten og Nord-Afrika. Vår nye tv-partner i Pakistan vil oversette serien til urdu og gjøre den tilgjengelig for millioner av tv-seere der.

Gjennom denne typen samarbeid med internasjonale organisasjoner vil titalls millioner mennesker nå for første gang få høre om Guds redningsplan for oss mennesker.

Takket være forbønn og gaver fra våre trofaste misjonsvenner er Norea Mediemisjon i dag en sentral bidragsyter i arbeidet med å fullføre det store misjonsoppdraget. Sammen med våre internasjonale partnere gjør vi Guds store frelsesplan kjent i områder der kunnskapen om Jesus inntil i dag har vært helt ukjent, og hvor det ikke er mulig å drive tradisjonell misjon.

Powered by Labrador CMS