For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner

Du kan betale med vipps

Er du allerede abonnent?

KJØP

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Debatt

ENDRET HOLDNING: Mangfoldige besøk til Brüssel har endret min holdning til dette «dyret», som noen av våre fremste frikirkelige predikanter med flammende, bibelsk retorikk, yndet å kalle EU i min oppvekst, på 80- og 90-tallet, skriver innsenderen.

Bedehusfolk burde være EU-positive

Vi som regner oss som bedehusfolk i Norge var blant samfunnets mest progressive og nyskapende – på 1800-tallet. Å tenke og skape nytt for Norge i 2023 kan bety å se på et fremtidig EU-medlemskap med nye øyne.

Publisert Sist oppdatert

Jeg skal innledningsvis innrømme det. Jeg var 19 år da vi som nasjon sist skulle ta stilling til et eventuelt EU-medlemskap, og jeg dro ens ærend fra Richmond, Virginia (hvor jeg var bibelskolestudent i Ungdom i Oppdrag) for å avlegge min tydelige NEI-stemme ved den norske ambassaden i Washington DC.

Min stemme var neppe avgjørende, men for meg var det viktig å delta med min overbevisning om nasjonal selvbestemmelsesrett, som var et av argumentene nei-siden vant frem med i 1994.

Mangfoldige besøk til Brüssel har endret min holdning til dette «dyret», som noen av våre fremste frikirkelige predikanter med flammende, bibelsk retorikk, yndet å kalle EU i min oppvekst, på 80- og 90-tallet.

Powered by Labrador CMS