For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner

Du kan betale med vipps

Er du allerede abonnent?

KJØP

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Debatt

HELHET: Også når det gjelder drøvtyggerne og rødt kjøtt, så må en også se helheten i hva som foregår, skriver innsenderen. Bildet viser kyr på en gård på på Vestfossen.

Er landbruket bærekraftig?

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 3. juni presenterer Dagen i papirutgaven en rapport fra Miljødirektoratet om hva som må gjøres for å nå klimamålene. Regner med det er 1,5 gradersmålet fra Paris-avtalen de tenker på.

For å nå dette målet er det viktig med «kjøttkutt». Vi må spise mindre rødt kjøtt fra drøvtyggere. Tallet på storfe og småfe må reduseres og landbruket må kutte anslagsvis 4.000 årsverk. Dette minner meg om «Klimakur 2030» som kom for noen år siden. Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) mente der at landbruket må reduseres med 6.350 årsverk (oppjustert fra 5.448) og en million dekar landbruksareal må legges brakk.

Jeg reagerte strekt på disse påstandene og fikk kontakt med en i NIBIO som hadde jobbet med dette. Jeg fikk som svar at dersom en ser helhetlig på landbruket under ett, så er landbruket vårt opplagt bærekraftig.

Powered by Labrador CMS