Meninger
MISJON: Hvem går til de som ikke har hørt, spør Øystein Samnøen. Bildet er fra en Defense of Religious Freedom-marsj på Copacabana-stranden i Rio de Janeiro, Brasil, i 2022, hvor målet var å rette oppmerksomheten mot framveksten av religiøs intoleranse i landet.
Bruna Prado / NTB
Evangeliets veier til alle
Det har skjedd enorme fremskritt når det gjelder global tilgang til evangeliet de siste femti årene. For at framdriften skal fortsette, må kristne i større grad prioritere de minst nådde, bli gode på samhandling med andre religioner og sørge for at kristen tro ikke oppfattes som et vestlig fenomen.
I løpet av de siste femti årene har det skjedd enorme framskritt når det gjelder global tilgang til evangeliet. Dette er et resultat av tre sammenfallende fenomener, ifølge studier av blant andre Todd Johnson, nestleder ved Center for the Study of Global Christianity, Gordon-Conwell Teologiske seminar, USA.
For det første forpliktet misjonærer fra den vestlige verden seg til å nå ut over den vestlige kristendomssfæren, gjennom etablering av arbeid fokusert på å nå muslimer, hinduer, buddhister og andre. For det andre ble kristendommen stadig mer mangfoldig, med urfolk-evangelister i Afrika og Asia som spredte evangeliet langt utenfor Europa. For det tredje ble det dannet misjonsorganisasjoner i Afrika, Asia og Latin-Amerika.
Hvem går til nye folkeslag?