For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Debatt

KINNASPELET: Fra «Songen ved det store djup», lørdag 17. juni, et historisk spel til minne om keltiske kristne som kom i åpne båter fra Irland og Skottland.

For 1.000 år siden var det vi som forfulgte og drepte

Gjengjeldelsen er en gave til de som står i kampen i dag, for å bringe evangeliets lys inn på noen av verdens mørkeste steder. St. Hanshelgen arrangeres en stor takkekonsert i Nidarosdomen.

Publisert Sist oppdatert

Den grå morgendisen henger lavt, og det er kjølig i den gamle steinkirken. Året er 2017, og jeg er på Lindisfarne nord i England for å feire påske. Morgenbønnen er over, og jeg står framme i koret og leser et brev i glass og ramme som henger på veggen. Det er fra Norge. En hilsen med bønn om tilgivelse, fra biskop i Nidaros, Finn Wagle:

«Det er med dyp følelse av ydmykhet vi henvender oss i dag på vegne av Den norske kirke i vår Herres år, 1993, tolv hundre år etter vikingenes overfall på Lindisfarne kloster … Som vi godt vet ble helligdommer rasert over hele Europa … Vi minnes begivenheten i 793 og ofringen av munkene på Lindisfarne med angrende hjerter. Vi hedrer minnet om St. Chutbert, prior og biskop av Lindisfarne, og takker dere for den kristne arven vi fikk dele» (oversatt utdrag fra brevet).

Jeg har sett biskop Chutberts lille øy, der han pleide å dra for å være alene sammen med sin Gud. Jeg har stått der de hellige mennene sto og skuet utover havet mot fjerne kyster, og ba for folket i nord. Til vikingene kom.

Powered by Labrador CMS