For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

LEDEREN: «Fortsatt trenger mennesker såpe, suppe og frelse. Ingen av delene kan utelates.» Illustrasjonsfoto: Fredrik Norum/CC/Flickr

Frelsesarmeen jubilerer

Vår voksende velstand har på sett og vis kastet en skygge over våre åndelige behov.

Publisert Sist oppdatert

Neste uke samles tusenvis av soldater og offiserer i Frelsesarmeen i London til verdenskongress. Der markeres også 150–årsjubileet til en organisasjon som mer enn de fleste er blitt kjent for å vise omsorg for hele mennesket. Grunnleggerne Catherine og William Booth sto for en helhetstenkning som vi bør la oss inspirere og utfordre av, enten vi tilhører Frelsesarmeen eller ikke.

LES: Trosset spyttklyse

«Food for the millions» – mat til millionene – var navnet på det første suppekjøkkenet som ekteparet åpnet. Unektelig høres det ambisiøst ut, men store ideer ble fulgt av dristig satsing og utholdende innsats. Allerede i løpet av Booths levetid var Frelsesarmeen spredt til 58 land. Oppskriften på å hjelpe mennesker var enkel, men også effektiv: «Soup, soap and salvation». Fortsatt er såpe, suppe og frelse Frelsesarmeens motto.

Powered by Labrador CMS