Debatt

FLERE UTMELDTE: En rekke profilerte medarbeidere i Konservativt har de siste årene sluttet og meldt seg ut av partiet, skriver Hans-Henrik Brix. Her er partileder for Konservativt, Erik Selle.

Har Konservativt et demokratisk problem?

Publisert Sist oppdatert

I et innlegg i Dagen 4. august påviser Kjell Skartveit i Konservativt at KrF har støttet ideen om flytende kjønnsidentitet, og at Dag Inge Ulstein ikke har noen grunn til å reagere på at en mannlig søker til et populært studium endret juridisk kjønn for å få de ekstra poengene det gir å være kvinne.

Som i et tidligere innlegg i Dagen (KrF, et demokratisk problem, 28. mars 2023) antyder Skartveit at KrF har et demokratisk problem, og at politikerne må være ærlige på hva de står for og har støttet dersom vårt demokrati skal fungere.

Skartveits kritikk av KrFs holdninger vedr. vår tids kjønnsideologi er berettiget, og han har rett i at Konservativt er det eneste partiet som har en klar politikk når det gjelder seksuell orientering og kjønnsidentitet. Her står partiet sterkt.

Det spørs likevel om ikke Konservativt har like store demokratiske problemer som KrF. En rekke profilerte medarbeidere i Konservativt har de siste årene sluttet og meldt seg ut av partiet. I et oppslag i Dagen 29. september i fjor omtales ikke mindre enn fem personer som valgte å avslutte sitt engasjement i partiet. To forhenværende regionledere kritiserte da partiledelsen for maktarroganse, kameraderi og ukultur.

Partiformann Erik Selle tolket deres beslutning om å trekke seg fra sine verv som uttrykk for at de ikke kunne eller ville følge de demokratiske spillereglene innad i partiet, noe begge kategorisk avviste.

Hvordan vurderer Kjell Skartveit kritikken av partikulturen i Konservativt?

Powered by Labrador CMS