For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Meninger

SLAVERIET: Er ikke slaveriet over, tenker du kanskje. På den positive siden har vi sett nye fremskritt i lovgivning og reguleringer som bekjemper tvangsarbeid og menneskehandel både globalt og nasjonalt, skriver Erhard Hermansen.

Hvor mange slaver har du?

Publisert

Er ikke slaveriet over, tenker du kanskje. Var ikke dette med slik grov utnyttelse av andre noe som tok slutt for lenge siden? I dag kjøpes og selges mennesker som aldri før, og det skjer her – rundt oss. Det er mer vanlig enn de fleste av oss tenker på.

I løpet av det siste året har det globale antallet som lever i vår tids former for slaveri fortsatt å stige. FNs estimater viser at rundt 50 millioner mennesker utsettes for tvangslignende forhold, en økning på 10 millioner de siste fem årene. Tallene for tvangsarbeid alene har nådd 28 millioner mennesker mens 22 millioner er fanget i tvangsekteskap. Med et gjennomsnitt på ett av 150 mennesker som lever i grov utnyttelse, er det tydelig at vi ikke er på vei mot en slutt på denne krisen.

For noen får uker siden møtte jeg en journalist i Oslo som har skrevet over 2.500 nyhetssaker om arbeidslivskriminalitet i Norge. Mennesker som utnyttes grovt – slik at norske bedrifter skal kunne tilby rimelige varer og tjenester.

Powered by Labrador CMS