Debatt
BILLIGSALG: Ribbe på salg er respektløst overfor både dyret kjøttet kommer fra, og bonden som har lagt ned arbeid i å produsere kjøttet, skriver Live Kleveland.
Gorm Kallestad
Juleribbe på billigsalg
Vi går nå snart ut av nok et år med skandaler fra den norske svinenæringen. Mange hadde derfor kanskje ikke forventet å bli møtt med den samme årlige skampletten fra norske butikkjeder – juleribba, selve symbolet på julemiddagen i norske hjem – på billigsalg. Til skammelige priser på linje med dyrefôr.
Ribbe på salg er respektløst overfor både dyret kjøttet kommer fra, og bonden som har lagt ned arbeid i å produsere kjøttet. Det er mange grunner til å se dårlig dyrevelferd i sammenheng med prisen på kjøttet.
Når det skal produseres mye og billig kjøtt, er det ikke rom for egenverdi, miljøberikelse og plass for det enkelte dyr. Ribbe og annet kjøtt brukes som lokkemat av butikkene, og selges med tap.