For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner

Du kan betale med vipps

Er du allerede abonnent?

KJØP

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Debatt

FRI: Regnbueflagget skal visstnok symbolisere toleranse og mangfold, men gjør det egentlig det, spør Steinar Steinkopf Sund.

Mangfold eller ensretting?

Publisert Sist oppdatert

Regnbueflagget skal visstnok symbolisere toleranse og mangfold, men gjør det egentlig det? Mangfold og toleranse er i utgangspunktet sikret godt nok av det norske flagget. Selv uten regnbueflagget er det ikke greit å diskriminere folk på grunnlag av religion, hudfarge eller seksuell legning. Så hva skal vi da med regnbueflagget?

Til tross for regnbueflagget og alt snakket om mangfold har samfunnet ikke blitt mer inkluderende, snarere tvert imot. Det har faktisk blitt mer intoleranse og mer ikke-inkludering, noe som også Janne Haaland Matlary påpeker i sin bok, Demokratiets langsomme død (Kagge forlag, 2022).

Regnbueflagget er slett ikke noe symbol på mangfold og inkludering, det er et symbol på ensretting, på politisk korrekthet og på at vi alle skal gå i takt og mene det samme. Det er ingen sak å vise toleranse og respekt for dem som er enig med seg. Det gjør man til og med i Nord-Korea og Kina. Toleranse og inkludering handler om å vise respekt for dem man ikke er enig med.

Powered by Labrador CMS