VEKKELSENS MOR: Marie Monsen kalles gjerne en mor for den senere vekkelsen i Kina. Hun er gravlagt på Solheim gravplass i Bergen.
Bjørn Olav Hammerstad
Marie Monsen og spanskesyken
I boken «Bønnens makt» forteller misjonær Marie Monsen om sin bønnekamp mot Spanskesyken. Dette er et høyaktuelt vitnesbyrd i disse dager.
Vi befinner oss i en veldig spesiell situasjon. Hele verden er berørt av koronapandemien. Norge har innført de mest drastiske tiltak siden Andre verdenskrig for å begrense spredningen av smitte. I 1918 gikk Spanskesyken, en lignende pandemi over verden. Det er anslått at, globalt, døde mellom 50 og 100 millioner mennesker av denne sykdommen.
Marie Monsen var misjonær i Kina på denne tiden. Hun kalles gjerne en mor for den senere vekkelsen i Kina. I flere bøker som hun skrev, deler hun erfaringer fra sitt liv, blant annet om Guds beskyttelse. I boken «Bønnens makt» forteller hun om sin bønnekamp mot Spanskesyken. Dette er et høyaktuelt vitnesbyrd i disse dager.
Spanskesyken hadde nådd byen hun bodde i, og folk døde som fluer, fortelle hun. Men kort tid i forveien hadde hun fått et brev fra Norge. Den som skrev, var blitt så minnet om å gi henne Salme 91,5–8. Her står det blant annet: Du skal ikke frykte for pest. Om tusen faller ved din side, og ti tusen ved din høyre hånd, til deg skal det ikke nå.