For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Debatt

ØKONOMISKE FLYKTNINGER: Jeg har stor forståelse for at mange av næringslivets folk velger å bosette seg i Sveits, skriver Carsten Syversten. Her fra Davos i 2018, da Verdens økonomiske Forum ble arrangert her.

Med Gud, digitalisering og god næringsutvikling som grunnstener

Den digitale verden er kommet for å bli. Jeg tror Gud vil se med positive øyne på digitaliseringen der han sitter i himmelriket og ser ned på oss mennesker på jorden som tydeligvis mangler styring og mening med livet, også i næringslivet.

Publisert Sist oppdatert

Sørlandsdikteren Gabriel Scott, i konkurranse med Vilhelm Krag, Jens Bjørneboe og Karl Ove Knausgård, skriver vakkert om menneskers utilstrekkelighet i boken «Det gylne evangelium» utgitt i 1921.

Boken beskriver Vår Herre og Sankt Peter som store humorister, som må le godt når de ser ned på jorden i dagens digitale verden. Sankt Peter er selvbevisst og aksjonsrettet, som mange shippingfolk i dag, og mener han kan gjøre kårene til menneskene bedre, mens han i sin naivitet ikke klarte å implementere planer. Han trengte Gud som en drivkraft som shippingfolk opplever i dag.

I en praktbok uten sidestykke flyter språket godt som i «Halvbroren» av Lars Saabye Christiansen. Mens Saabye Christiansen som oslomann har beskrivelser fra bydelen Skillebekk med Solli Plass som det naturlige sentrum, tar det for Scott som en treg sørlending mer tid å komme til poenget. Dette er et opplagt negativt trekk ved oss sørlendinger.

Powered by Labrador CMS