For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner

Du kan betale med vipps

Er du allerede abonnent?

KJØP

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Debatt

PARADOKS: Det er eit paradoks at nordmenn no drikk meir brus enn dei drikk mjølk, skriv Jenny Klinge.

Melk, mælk, mjølk eller mjøk?

Det er eit paradoks at nordmenn no drikk meir brus enn dei drikk mjølk.

Publisert Sist oppdatert

Sjølv seier eg mjøk, men uansett kva du kaller mjølka, er ho svært viktig for oss nordmenn. Vi har rett og slett kunne bli store og sterke i eit karrig og kaldt land fordi husdyra gir oss mjølk og kjøtt.

Mjølka fortener å bli løfta fram fordi den er så verdifull. Og vi må legge til rette for at vi har tilgang på norsk mjølk framover også.

Det er eit paradoks at nordmenn no drikk meir brus enn dei drikk mjølk. Medan brusen kan etse bort tennene og inneheld tomme kaloriar, styrkar mjølka både tennene og kroppen.

Powered by Labrador CMS