For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Meninger

PSYKISK HELSE: I Nepal er det generelt lite kompetanse blant helsearbeidere på psykisk helse og et svært begrenset hjelpetilbud, skriver Hjalmar Bø.

Mental helse i bistanden må styrkes

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha brutt ut av et voldelig ekteskap, havnet Kumari på gata med psykiske helseproblemer og med en nyfødt baby i armene. Hun er blant de tusenvis av kvinnene i Nepal som minner oss om hvor viktig det er at psykisk helse blir et likeverdig tiltak i bistand.

Et av åtte mennesker i verden sliter med mentale helseproblemer. Tre av fire av disse bor i land med krig og kriser og i fattige land. Mange mennesker med mentale helseproblemer opplever at deres menneskerettigheter blir krenket ved at de blir diskriminert eller ikke får den helsehjelpen de har rett på.

Å satse på psykisk helse er samtidig avgjørende for at land skal løfte seg ut av fattigdommen. Den norske regjeringen med utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim i spissen må derfor i større grad sette mental helse på dagsorden.

Powered by Labrador CMS