For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

MØTTE UNE: Rett før jul i 2018 møtte Frank Håvik, biskop emeritus Tor B. Jørgensen, Anne Lise Søvde (Norme) og Lemma Desta (Norges Kristne Råd) en gruppe sjefer i UNE for å samtale om konvertittspørsmål.

Myndighetene våre nekter flyktninger å skifte tro

Konvertittbehandlingen i UNE trenger en forandring nå.
 Det er politisk vilje for å se på behandlingen av konvertitter i asylsystemet.

Publisert Sist oppdatert

Som pastor i en menighet med mange konvertitter over noen år, ser jeg svakheten i måten ting blir behandlet på hos utlendingsmyndighetene. Når en flyktning kommer til tro ringer alarmklokkene i UNE. Det ser ut til at deres innstilling er at konvertering skjer kun for å skaffe seg en mulighet for opphold i Norge.

Jeg har vært med i nemndmøter, rettsaker med flyktninger, og jeg har skrevet attester på konvertitters aktivitet og liv som kristne. Alle som konvertert blir møtt med skepsis, og få blir trodd.

Det har resultert i at flere har blitt utsatt for utsendelse og forfølgelse. Før jul i 2018 ba jeg om et møte med representanter fra UNE, noe jeg fikk. Rett før jul i 2018 møtte jeg sammen med biskop emeritus Tor B. Jørgensen, Lemma Desta (Norges Kristne Råd) og Anne Lise Søvde, (Norme) en gruppe sjefer i UNE for å samtale om konvertittspørsmål.

Powered by Labrador CMS