Debatt

ANSGAR: Ansgar høyskole og Ansgar bibelskole.

Nedbemanningen ved Ansgarskolen

Publisert Sist oppdatert

Dagen har gjennom flere artikler rettet oppmerksomheten mot nedbemanningsprosessen ved Ansgarskolen denne våren. Som eksterne medlemmer i skolestyret, som sammen med resten av styret har det øverste ansvaret for prosessen, ser vi behov for å komme med en generell kommentar basert på sakene Dagen har publisert.

Sviktende rekruttering til Ansgar bibelskole og de økonomiske konsekvenser av dette har kontinuerlig vært på agendaen til styret og skolens ledelse de siste årene. Med regjeringens vedtak fra tidligere i år, om å redusere støtten til landets bibelskoler, ble en allerede krevende økonomisk situasjon ytterligere forverret.

En ny virkelighet med andre økonomiske rammevilkår og færre søkere, kombinert med et stort engasjement for å bevare bibelskolens fremtid, gjorde at styret så seg nødt til å vedta en nedbemanningsprosess.

Prosessen har vært gjennomført av skolens ledelse, men den har vært fulgt tett av styret underveis. At iverksettelsen av vedtaket har vært krevende, ikke minst for de som er direkte rammet, er forståelig.

Det er vondt når man selv, eller gode kollegaer, rammes av en nedbemanningsprosess på en arbeidsplass man er glad i. Vi har hele veien hatt full tillit til rektor, til skolens øvrige ledelse og til hvordan de har ledet nedbemanningsprosessen.

Rapporten ble grundig gjennomgått av skolestyret og fulgt opp med en handlingsplan.

Og på tross av krevende dager og uker for alle involverte, ga styret i sitt forrige møte klart uttrykk for at de følte seg trygge på at prosessen har vært gjennomført på korrekt måte. Vi er også godt tilfreds med det endelige resultatet, et resultat som innebærer oppsigelser på kun 0,65 stilling.

At interne dokumenter nå lekkes til media, er alvorlig og svært beklagelig. Fra vårt ståsted, fremstår lekkasjene som en velregissert kampanje for å sverte skolens rektor, godt akkompagnert av Dagens tendensiøse fremstilling datert 07.06.23.

Den interne rapporten det vises til i artikkelen var i sin tid en oppfølging av en arbeidsmiljøundersøkelse. At en slik rapport retter oppmerksomheten mot strukturelle og kulturelle forhold som ikke fungerer optimalt i en organisasjon, er ikke spesielt oppsiktsvekkende.

Rapporten ble grundig gjennomgått av skolestyret og fulgt opp med en handlingsplan. Planen ble godt mottatt av samtlige styremedlemmer, inkludert ansattrepresentanter fra både høyskolen og bibelskolen, og et enstemmig styre tok planen til orientering.

Med handlingsplanen som utgangspunkt, valgte organisasjon å se fremover og bevege seg fremover, noe den også har gjort. At noen nå velger å se bakover og hente frem gamle saker, er trist – og ikke minst svært ødeleggende for skolen.

Som styremedlemmer har vi, sammen med resten av styret, et stort engasjement for både bibelskolen og høyskolen. Arbeidet med å sikre en vital og bærekraftig bibelskole har stått på styrets agenda over lang tid – et arbeid vi i fellesskap med ledelsen og ansatte skal komme i mål med.

Powered by Labrador CMS