For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Debatt

IKKJE SÅ NORSKE: Stordalen bør merke seg at nesten 4/5 av alle plantekaloriar som nordmenn får i seg er importerte, skriv Jenny Klinge. Her er Gunhild Stordalen under presentasjonen av den nye EAT-rapporten hos Bama i Oslo i 2019.

Norsk kjøtt blir aldri «hjernedødt»

I staden for å kritisere norsk kjøtt, burde Gunhild Stordalen prise seg lukkeleg for dei ressursane som ligg i graset, beitemarka og dyra.

Publisert

Husdyrhald og kjøtt er ikkje eit problem i gras- og beitelandet Norge, men det har visst Gunhild Stordalen vanskeleg for å forstå.

Ho har mellom anna markert seg kraftig mot reklamen frå Coop der eit steikt kjøttstykke ligg og kviler. Ho meiner at reklamen høyrer heime i ein annan tidsalder og kallar stuntet «hjernedødt».

Men dette handlar om at berre 3 fattige prosent av det totale norske arealet er dyrkbar mark. Og det handlar vidare om at to tredelar av dette dyrkbare arealet ikkje er eigna for anna enn husdyrhald.

Powered by Labrador CMS