For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Debatt

TRULS LILAND: Stipendiat og høgskolelektor ved Hauge School of Management, NLA Høgskolens økonomiutdanning.

Økonomiutdanning inspirert av Hans Nielsen Hauge

Arven etter Hauge forsetter å inspirere til proaktivt samfunnsengasjement i dag. Unge økonomistudenter er et godt eksempel på det.

Publisert Sist oppdatert

Den haugianske arven er rik og mangfoldig, og det er derfor ikke unaturlig at mange lar seg inspirere av den. Næringsvirksomhet og -utvikling er imidlertid en viktig del av denne arven. Noe av det som kjennetegner denne delen av den haugianske arven, er et sterkt samfunnsengasjement og en integrert tenkning hvor både sosiale og finansielle mål blir vektlagt.

Historisk sett inspirerte Hauge, og andre gründere i bevegelsen han startet, til en rekke bedriftsetableringer. Deres bærekraftige forretningsmodeller var med å prege norsk næringsliv og flere lar seg inspirere av den samme tenkningen i dag.

Hauge School of Management (HSM), som er NLA Høgskolens økonomiutdanning, er et eksempel på det. Denne utdanningen startet opp i Oslo høsten 2013. Hensikten var å etablere studieprogram innen økonomi, nyskapning og ledelse med et særpreg basert på etikk og entreprenørskap, inspirert av arven etter Hans Nielsen Hauge (1771–1824) og tenkningen til de haugianske virksomhetene.

Powered by Labrador CMS