For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Kronikk

BISPEDØMMERÅD: For at rollen som rådsmedlem skal kunne ivaretas bedre, foreslår demokratiutvalget økonomisk godtgjøring som står i forhold til den tidsbruk som forventes, skriver Harald Askeland. Bildet er fra et møte i Bjørgvin bispedømmeråd i 2016.

På tide å snakke om de folkevalgte

Samtalen om kirkedemokrati har i mange år primært dreid seg om valgordninger og -oppslutning. Vi trenger en større bevissthet og oppmerksomhet rundt demokratiets mandat og innholdet i rollen som folkevalgt i Den norske kirke.

Publisert

For nøyaktig ett år siden nedsatte Kirkerådet et utvalg som fikk i oppdrag å identifisere demokratiets fundament, samt å gå gjennom rollen som folkevalgt i Den norske kirke og komme med forslag til hvordan denne rollen kan styrkes og utvikles. Vi ble særlig bedt om å vurdere behovet «for å klargjøre forholdet mellom folkevalgte og administrasjonen på alle nivåer i Den norske kirke».

I dag (fredag, red. anm.) legger vi fram rapporten, der vi foreslår en rekke tiltak som kan iverksettes for å styrke og understøtte rollen som folkevalgt i kirken. Forslagene er gruppert under disse temaene:

• Folkevalgte råd og rådslederes styrings- og ombudsrolle

Powered by Labrador CMS