For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Sevilla, Spania 20130205. En turist på besøk i katedralen i Sevilla i Spania tirsdag. Katedralen, som i utgangspunktet var bygget som en moské, står på UNESCOs verdensarvliste, og er Europas største gotiske byggverk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Presset tilbake til islam

Som kristen kirke, uansett hvilket land, må vi ta inn over oss at konvertittene trenger felleskap hvis de skal klare å bevare troen, skriver Dagen på lederplass.

Publisert Sist oppdatert

For oss som er opp­vokst i nokså se­ku­la­ri­ser­te Norge er det umu­lig å for­stå hvor dra­ma­tisk det er for en mus­lim å kon­ver­te­re til kris­ten­dom­men. At et stort an­tall av kon­ver­tit­te­ne går til­ba­ke til islam, er et sig­nal om at livet som kon­ver­titt er eks­tremt kre­ven­de.

Dagen tryk­ket man­dag et in­ter­vju med teo­lo­gen og Cam­brid­ge-fors­ke­ren Ziya Meral som hev­der at minst 80 pro­sent av de som kon­ver­te­rer fra islam til kris­ten tro, etter noen år går til­ba­ke til islam.

Tirsdag fulg­te vi opp med kom­men­ta­rer fra en rekke mi­sjons­le­de­re. De fles­te er enige i at til­bake­fall blant kon­ver­tit­ter er et be­ty­de­lig pro­blem, men har ulik opp­fat­ning om hvor høyt tal­let fak­tisk er.

Powered by Labrador CMS