ORIGO: Blant Origos medlemmer finnes det støtte for både en ung og en gammel jord, også i vårt styre. ILL.FOTO:Roland Schgaguler

Skapelsens venner

Innflytelse i vårt samfunn krever organisering. Er det bare darwinistene som skal ha en sterk organisering?

Publisert Sist oppdatert

Per Arne Åkenes spør oss i Dagen 2. juli om ungjord-kreasjonister har noe spillerom innenfor Origo-foreningen i Norge. Blant Origos medlemmer finnes det støtte for både en ung og en gammel jord, også i vårt styre. Origos linje er å prioritere vitenskapelig argumentasjon, samt grunnlagsproblemer knyttet til disse argumentene. Alle slike bidrag er velkommen.Origos synspunkt er at troen på skapelse kan kombineres med vitenskapelig aktivitet på flere forskjellige måter, og at de vitenskapelige teorier som involverer skapelsestanken ennå er ufullstendige på flere områder.

Det finnes velegnede temaer som vi kan diskutere: Jordas alder, menneskehetens alder, dateringsmetoder, fossilenes alder og slektskap. Masse ting som man fortsatt bør diskutere og være uenige om. Samtidig vil vi fastholde at det grunnleggende skapelsessynspunkt kan underbygges minst like godt vitenskapelig som den materialistiske utviklingshypotese. Innflytelse i vårt samfunn krever organisering.

Er det bare darwinistene som skal ha en sterk organisering? Origo ønsker å være et redskap som bringer de gode faglige argumentene opp i lyset og fram på torget. Gjerne i samarbeid med menigheter og andre organisasjoner. Til dette bruker vi vårt tidsskrift: Origo – om vitenskap, skapelse og etikk, og vår nettside på www.origonorge.no Vårt neste skapelsesseminar er på Fjellhaug skole i Oslo 25. oktober.

For å gjøre denne jobben godt trengs det både vitenskapsmenn, kunstnere, designere, predikanter og musikere. Origo kan forhåpentligvis bidra til et velfundert fundament for denne viktige saken. Det er mye positivt på gang.

Powered by Labrador CMS