For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Illustrasjonsfoto: Fotolia

Søsken i troen, uansett kultur

Kristne menigheter og organisasjoner diskuterer stadig hvordan vi skal få bedre kontakt med innvandrerbefolkningen. Få har så bred erfaring med slik kontakt som KIA (Kristent Interkulturelt Arbeid). Disse erfaringene kan vi andre lære og inspireres av.

Publisert Sist oppdatert

Bedre kontakt med migranter var senest et tema på Norme-konferansen Link i Oslo i forrige uke. Silje Wiig Andersen, ny daglig leder i teltmakerorganisasjonen Tent, utfordret Link-deltakerne på at minst 17 prosent av de ansatte i kristne organisasjoner bør være migranter. Tallet er ikke tatt ut av løse luften.

Det er så stor prosentandel migrantene utgjør av befolkningen. Wiig Andersen opplever at norsk kristenhet blir for «hvit». Hun mener at et større mangfold blant de ansatte i kirker og kristne organisasjoner er nødvendig for at man skal bli mer relevante.

Den nye Tent-lederen peker på en opplagt forklaring på alle de hvite fellesskapene: Vi har for lite kontakt med migranter. Det samme sier Frank-Ole Thoresen, rektor ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole. Det er for lite kontakt. «Bygg broer», lyder rådet fra Thoresen.

Powered by Labrador CMS