Debatt

IMPULS: Fra Impuls er vi takknemlige for å få stå sammen med mange andre som medarrangør til The Send, skriver Egil Elling Ellingsen. Bildet er fra en tidligere Impulsfestival.

The Send: Omvendt risiko?

Fra mitt perspektiv skulle jeg ønske jeg hadde møtt flere tydelige utfordringer til å gå «all in» i ung alder. Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å reise på The Send.

Publisert Sist oppdatert

Det er nyttig at debatten om The Send har dreid inn på spørsmål om selve formålet med arrangementet. Slik begrenses ikke samtalen til ulike preferanser på internasjonale impulser, men gir anledning til å grunnleggende spørre: Er det riktig og viktig å kalle unge mennesker til å gå «all in» for Jesus?

IMPULS: Egil Elling Ellingsen er styreleder i Impuls.

Alle som får anledning til å samle og forkynne for større og mindre grupper mennesker har et ansvar en må være bevisst, og reflektere over. Derfor er også negative erfaringer og kritiske blikk viktig å ta med i refleksjonen.

Takk både til dem som deler sine historier, og til Andreas Nordli, som på vegne av The Send har svart lyttende og konstruktivt.

Det er liten tvil om at det er godt bibelsk belegg for å kalle mennesker til en helhjerta etterfølgelse av Jesus, som omhandler hele livet. Det er heller ikke et nytt påfunn: Det lever tydelig gjennom kirkens historie, i mange ulike strømninger.

Så kommer vi til dette med ulike historier. Min egen er at troen alltid har hatt en sentral plass i livet mitt, men det var først ute i 20-årene det gikk ordentlig opp for meg at Jesus kaller meg til å være en etterfølger, og at det har med hele livet mitt å gjøre.

Fra mitt perspektiv skulle jeg ønske jeg hadde møtt flere tydelige utfordringer til å gå «all in» i ung alder. Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å reise på The Send.

Men bildene vi gir av en slik Jesusetterfølgelse er selvsagt ikke uvesentlige. Først og fremst skjer jo den i hverdagen, derfor trengs det bilder som går langt utenfor inspirasjonen på en stadion.

Men også bilder som treffer ulike faser og sesonger i livet, slik at etterfølgelsen kan fortsette å leve når ungdommelig intensitet erstattes av en noe mer seig utholdenhet. Det er en styrke at The Send ikke bare legger opp til en erfaring på Telenor Arena, men en mulighet for oppfølging i månedene som følger.

Arbeidslivet melder for tiden om unge mennesker som ikke slår seg til ro med god lønn og karrieremuligheter. De etterspør en hensikt hos arbeidsplassen.

Denne trenden representerer også et mulighetsrom for kirka. Å la unge mennesker møte bilder av misjon kan være en vei til en hensikt for livet.

Når noen spør om risikoen ved å arrangere The Send, og å kalle unge mennesker til å gå «all in» for Jesus vil jeg gjerne delta i refleksjonen. Men jeg får også behov for å snu spørsmålet: Hva er risikoen ved å la være?

Etter drøye 20 år med Impulskonferanser, opplever vi nå ungdomsledere som ser sine ungdommer ta valg om å følge Jesus, mens de hvisker: «Det der var meg for 20 år siden.» Det finnes mange erfaringer av at slike «fjelltopp» erfaringer setter retning for livet som følger. Kanskje må vi heller søke å ruste opp kompetanse og trygghet på å forvalte slike erfaringer, framfor å tone ned kallet til etterfølgelse?

Fra Impuls er vi takknemlige for å få stå sammen med mange andre som medarrangør til The Send. Så er det opp til alle oss som har en rolle i lokalt menighetsliv å sikre at kallet til etterfølgelse ikke blir en hendelse på en stor stadion, men noe som lyder og lever også i dagene etterpå.

Powered by Labrador CMS