For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Debatt

COLOMBIA: Leonardo Pelaez, koordinator for skogbevaringsprosjekt i Caritas Colombia, og Sigrid Nagoda, regiondirektør for Caritas Norge, i møte med kvegbønder som deltar i prosjektet i Rio Negro, Caquetá-regionen.

Tro og håp om fred

I den nye humanitære strategien som snart legges fram, forventer vi en sterk satsing på lokalt ledet innsats.

Publisert Sist oppdatert

I en tid med rekordmange konflikter og kriser er kirken og andre trossamfunn viktigere enn noen gang som samlings- og forsoningsarena. Det er også trosbaserte organisasjoner, som med sin lokale forankring nyter høy tillit i befolkningen – også i fredsarbeid.

Bærekraftig fred er ikke oppnåelig uten å ta tak i grunnleggende årsaker til konflikt, som fattigdom, ulikhet og mangel på tilgang til tjenester og muligheter.

Colombia er ett av landene hvor dette gjøres. Siden Gustavo Petro overtok som president i 2022 har regjeringen igangsatt en rekke dialoger med mål om våpenhviler og forsoning mellom væpnede grupper, samt redusere fattigdom gjennom alt fra bevaring av skog til mer rettferdig fordeling av jordbruksland.

Powered by Labrador CMS