Meninger

TERROR: – Det som skjedde 7. oktober var bare begynnelsen. Vi vil gjennomføre flere slike aksjoner, uttalte Ghazi Hamad, en av de sentrale lederne for terrororganisasjonen Hamas, skriver Per Birkeli.

Trøst, trøst mitt folk

Publisert Sist oppdatert

– Det som skjedde 7. oktober var bare begynnelsen. Vi vil gjennomføre flere slike aksjoner. Det var Ghazi Hamad, en av de sentrale lederne for terrororganisasjonen Hamas, som i november 2023 uttalte disse ordene til libanesisk tv.

Reporteren spurte om målet til Hamas er å utslette Israel. 


– Selvfølgelig! svarte terroristlederen.

Dette er en utilslørt oppfordring til folkemord. Den bestialske massakren som fant sted ved grensen til Gaza 7. oktober viste at truslene dessverre ikke er tomme ord. Hitler er død, men tankegodset og ideologien hans lever videre. De grufulle handlingene som terroristene gjorde seg skyld i, vitner om utilslørt ondskap og et bunnløst hat. Og terroristenes mål er altså «from the river to the sea», med andre ord å fjerne Israel fra kartet.

I Bibelen leser vi om han som kommer for å stjele, myrde og ødelegge. Dette er en god beskrivelse av den blodige terroren som rammet Israel denne skjebnesvangre høstdagen. Men fortsatt er det utrolig nok mange i vestlige land som tar terrororganisasjonen Hamas i forsvar, og som ser på terroristene som frihetskjempere.

Gud har ikke glemt sitt løfte til Abraham om at sønnen Isaks etterkommere skulle arve landet. Bibelen er full av løfter til jødene, Guds utvalgte folk. Og Jerusalem, byen som verdens øyne til enhver tid er vendt mot, nevnes hele 600 ganger bare i Det gamle testamente, og mange titalls ganger i NT. I Koranen er Jerusalem til sammenligning ikke nevnt ved navns nevnelse én eneste gang.

Bibelens profeter vitnet om at jødene ville bli spredt rundt på kloden, men at de en gang i fremtiden skal få komme tilbake til landet sitt. Det var kanskje få som trodde på en bokstavelig oppfyllelse av disse profetiene, men 14. mai 1948 fikk jødene på ny rett til sitt eget land etter nesten 2000 år i diasporaen.

Den nyetablerte staten ble angrepet av både Syria, Egypt, Libanon, Irak og Transjordan. På mirakuløst vis, og mot alle odds, klarte imidlertid jødene å forsvare seg, og i mars 1949 ble det inngått en våpenhvile. Israel har også senere blitt angrepet av arabiske naboland, men på forunderlig vis har landet kommet styrket ut av konfliktene.

«Trøst, trøst mitt folk! sier deres Gud. Tal vennlig til Jerusalem.» Slik begynner kapittel 40 hos profeten Jesaja. Bibelen oppfordrer oss til å be om fred for Jerusalem, og til å trøste jødene. Min oppfordring til deg som leser denne artikkelen er nettopp dette.

Og én ting til – be også om at jødene, som fortsatt er en av verdens minst nådde folkegrupper, vil ta imot Jesus som sin Frelser og Herre.

Powered by Labrador CMS