For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Debatt

GUDS ORD: Vil ikke begrepet «Guds ord» miste sin mening hvis vi sier at det finnes udefinert i Bibelen, men ikke er Bibelen, spør innsender.

«Uheldig» å si at hele Bibelen er Guds ord?

Det er en enorm kvalitetsforskjell mellom bøkene i GT og NT og andre oldtidsskrifter, innbefattet Koranen. Vi har dermed et solid grunnlag for å hevde at hele Bibelen er Guds ord.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Harald Peter Stette i sommerens bibeldebatt, er det uriktig og uheldig å regne hele Bibelen som Guds ord. Men vil ikke begrepet «Guds ord» miste sin mening hvis vi sier at det finnes udefinert i Bibelen, men ikke er Bibelen?

Da kommer vi i den situasjon som Stette advarer imot, nemlig en «klipp-og-lim metode av bibelord». Da må hver enkelt leser velge de ord han eller hun betrakter som Guds ord. Og da er dette egentlig «menneskers ord», de ord som hver enkelt bestemmer seg for å tro på som normative.

Hvis begrepet «Guds ord» skal ha noen mening, må det være ord som Gud har inspirert og som han vil at vi skal følge. Stette advarer mot oppfatningen om at det finnes «et skjult budskap» i bibelteksten.

Powered by Labrador CMS