For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Meninger

LAUSANNEBEVEGELSEN: John Stott var en av arkitektene bak Lausannebevegelsen som ble etablert i 1974. Her fra bevegelsens verdenskongress i Cape Town i 2010.

Verdensmisjon i rask endring

Publisert Sist oppdatert

I 2024 skal Lausannebevegelsen samles til sin fjerde verdenskongress for misjon. Det skjer i Seoul, Sør Korea, et land som har opplevd en enorm kirkevekst de siste hundre årene, og som også sender nest flest misjonærer. Men midt i planleggingen av den kommende kongressen kommer det fortvilte rop fra koreanske pastorer: En hel generasjon er borte!

Verdensmisjon har endret seg drastisk de siste tiårene. «From the west to the rest» ble byttet ut med «from everywhere to everywhere». Lausanne 1974 var et av de avgjørende øyeblikkene for å belyse dette. På denne kongressen forpliktet også misjons- og kirkeledere fra hele verden på å vende blikket mot de mest unådde delene av verden. Bak forpliktelsen lå en erkjennelse av at man i stor grad hadde drevet misjon i de områdene man «alltid» hadde drevet misjon i. Det var tid for endring, og 10/40-vinduet ble et viktig begrep i denne prosessen.

Det er fascinerende å lese hvordan evangeliet har spredt seg i området mellom den 10. og den 40. nordlige breddegrad de siste tiårene. I mange asiatiske land har det formelig eksplodert, med Sør-Korea som et av de første eksemplene. Spesielt vakkert er det å lese om framgangen i de muslimske landene de siste 20 årene. Det var mange som hadde stemplet dette som steinhard mark. Den Hellige Ånd og Guds folk er et bra team!

Powered by Labrador CMS