For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Debatt

FOTBALL-VM: De germanske godhetsposørene forsøkte etter beste evne å vise for alle hva de mente om Qatar og FIFA, skriver Jarle Mong.

Vestens regnbue er ikke alles regnbue

Mange muslimer, afrikanere og asiater ønsker slett ikke den utviklingen de ser foregår i Vest-Europa.

Publisert Sist oppdatert

Da FIFA skjønte at de sju deltakerlandene Nederland, England, Wales, Tyskland, Danmark, Belgia og Sveits ville gi blaffen i organisasjonens utstyrsreglement, som for øvrig var godkjent på forhånd av de omtalte landene, og stille med det mye omtalte «One Love»-armbindet, så de seg nødt til å informere om at dette ville få konsekvenser. «Vi er ekstremt frustrerte over FIFAs avgjørelse, den er helt uten sidestykke», heter det i en felles uttalelse fra de sju landene.

Trodde de sju sannhetsjagende land at de kunne omdefinere spillereglene? Dette er underlig ettersom det bare er to år siden de samme landene var sjokkert over at ikke tyskerne fikk lyse opp Allianz arena i regnbuens farger under gruppespillkampen mot Ungarn under Europamesterskapet. Den gang var det ungarere og polakker som ikke helt hadde fulgt med i Vestens siste leksjon i etikk og moral.

Vesten ligner den belærende Erasmus Montanus; man forstår ikke at omgivelsene ikke ønsker deres sekulære verdier tredd nedover ørene. Det er nemlig ikke slik at alle ser på regnbuen og uttrykket «one love» som noe samlende og universelt, noe alle kan stille seg bak. Regnbuen er ikke for alle et symbol for inkludering og menneskerettigheter.

Powered by Labrador CMS