For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Meninger

FATTIGDOM: Å bekjempe fattigdom, er å styrke verdens immunforsvar. En verden med mindre fattigdom og ulikhet, står bedre rustet til å møte nye pandemier, skriver Erik Lunde.

Viruset, matmangel og stengte skoler

Publisert

Koronaviruset har stengt ned samfunn verden over. I Norge har vi opplevd hvor tøffe restriksjonene kan være. Men i fattige land, som ikke har muligheten til å sette inn krisepakker i mangemilliardærs-klassen, har konsekvensene vært brutale.

Over store deler av Afrika og Asia ser vi at antallet fattige vokser. Bekjempelsen av fattigdom kan være satt tiår tilbake. FN beskriver det slik: «Den negative påvirkningen [av pandemien] for fattige familier er spesielt alvorlig, og man risikerer å miste den store positive utviklingen man har sett i reduksjon av ekstremt fattige siden 90-tallet».

I forrige uke ga Strømmestiftelsens ut en rapport som i detalj gir innblikk i hva som skjuler seg bak advarselen til FN. Ved å innhente tall fra landene vi arbeider i, og snakke med de som bruker våre prosjekter for utdanning, jobbskaping og styrking av lokalsamfunn, tegnes det et rystende bilde av pandemiens konsekvenser. De fattige vi møter står midt i en matkrise, inntektskrise og utdanningskrise – samtidig som vold og overgrep mot barn og kvinner øker kraftig.

Powered by Labrador CMS