For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

SELFIE: «Vårt syn på oss selv farges og formes av mediene. Det gjelder både vår daglige bruk av de ulike medieteknologiene og vårt daglige møte med de mange mediebudskapene. Selfie som fenomen illustrerer dette», skriver synspunkt-forfatterne.s

I medienes eller i Guds bilde?

I forholdet til den kulturelle hovedstrømmen i mediene, kan vi som kristne ofte oppleve oss marginalisert. Ikke minst fordi kristen tro og etikk, tradisjonelt forstått, ofte står i motsetning til det som oppfattes som rimelig og politisk korrekt.

Publisert Sist oppdatert

«La oss lage mennesker i vårt bilde, så de ligner oss» sier Gud ifølge Bibelens første kapittel. Men er det ikke heller slik i vår kultur at det er nyhetsmediene, underholdningsmediene og de sosiale mediene som former våre verdier, vår identitet og vårt menneskesyn?

Vår samtid og vår kultur omtales som medialisert og medievridd. Disse begrepene beskriver det faktum at mediene preger stadig mer av vår hverdag, både som samfunnsfellesskap og som enkeltpersoner. Stadig mer av vår våkne tid bruker vi på ulike medier.

Derfor er det naturlig at vårt syn på oss selv farges og formes av mediene. Det gjelder både vår daglige bruk av de ulike medieteknologiene og vårt daglige møte med de mange mediebudskapene. Selfie som fenomen illustrerer dette. Her bruker vi våre smarttelefoner til å utforske vår egen identitet og vår relasjon til verden rundt. Samtidig søker vi etter en forankring for vår verdi i medienes mange budskap. Ikke minst tilbys utseende, eiendeler, prestasjoner, opplevelser og relasjoner som mulige forankringspunkt for vår verdi.

Powered by Labrador CMS