For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Illustrasjonsfoto: Aaron Burden/Unsplash

Å lese om Gud sammen

Men Talsmannen, Den hellige ånd, som Far skal sende i mitt navn, skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere. Joh 14.26

Publisert Sist oppdatert

Vi er glad i raske løsninger, korte statusoppdateringer. Twitter gir deg 150 tegn, av og til sier et bilde mer enn tusen ord, og vi scroller gjennom nyhetsoverskriftene uten å gå i dybden. Kanskje blir bibellesingen vår preget av det?

Mannakorn, sms med et bibelvers, små drypp her og der. De gjør godt og har sin livgivende effekt. Men noen ganger trenger vi langsom lesing av lengre tekster, som vi fordøyer langsomt, lar virke over tid. Gjerne lest høyt, sammen med andre, med tid til den gode samtalen og bønnen. At bibellesing skjer i et vakuum, alene og i stillhet, er ikke nødvendigvis det eneste idealet. Mange trenger å lese sammen, prate sammen, stille spørsmål om det de leser og få et helere bilde av teksten i samspill med andre. I en tid der mange unge mennesker har et mer distansert forhold til Bibelen, tror jeg at vi må åpne bibellesing til å være mer fargerikt, fellesskapsbasert og med mulighet for dialog.

Filip blir kalt ut i ødemarken. Han får øye på en høytstående hoffmann som leser Guds ord. Ånden leder Filip til å ikke bare smile og klappe over at etiopieren hadde fått tak på Jesaja, men han skulle gå bort til vognen og holde seg i nærheten. Så spør han det livsviktige spørsmålet som kan endre alt; «forstår du det du leser»?

Powered by Labrador CMS