For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

AGURKNYHET: I et prosjekt skal ny sensorteknologi brukes for å vurdere kvaliteten på frukt og grønnsaker.

Agurkforskning og surdeig for hvetesensitive får millionstøtte

Nærmere en kvart milliard kroner er bevilget til 16 nye samarbeidsprosjekter innen jordbruk og matindustri. Forskning på korn og grønt er særlig vektlagt.

Publisert Sist oppdatert

Ett av prosjektene er SmartWheat ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås. Her skal det utvikles hvetesorter som er motstandsdyktige mot klimaendringer, spesielt tørke.

I forskningen brukes banebrytende KI-modeller og avansert teknologi, ifølge en pressemelding fra Landbruksdirektoratet.

Ett prosjekt tar for seg surdeig av norske kornsorter, spesielt med tanke på folk som er sensitive for hvetemel. I et annet prosjekt skal ny sensorteknologi brukes for å vurdere kvaliteten på frukt og grønnsaker. På den måten kan man kutte matsvinn.

Powered by Labrador CMS